OPG PRANJIĆ

Toljani ulica 112, Drenovci, Croatia

Web stranica

098 428 520

} Radnim danom: 08:00-16:00

Ovo gospodarstvo se bavi poljoprivredom odnosno stočarstvom od 1983. godine. Pretežno je to bio tov junadi uz par muznih krava. Poslije očeve smrti 2003. godine preuzimam gospodarstvo sa svojih 30 godina i polako se preorijentiramo na proizvodnju mlijeka. 2007.godine pravimo lauf staju za 30 muznih krava i tako započinje naša proizvodnja.

Na gospodarstvu radimo supruga i ja u čemu nam pomažu ostali članovi obitelji. Danas obrađujemo 40 hektara zemlje, nešto vlastite, nešto u zakupu, i brojimo 70 grla na gospodarstvu. S obzirom da cijena mlijeka konstantno pada zadnjih godina već duže vrijeme razmišljamo o finalnom proizvodu – siru. Izradili smo projekt za mini siranu, supruga Anja završila je školovanje za sirara, te čekamo priliku da se prijavimo na natječaj za ruralni razvoj za opremanje mini sirane.

Od proizvoda radimo svježe meke sireve, kuhane, tvrde, polutvrde, dimljene i sa raznim dodatcima (paprika, vlasac, biber, peršin, kopriva). Otežavajuća okolnost nam je što živimo “na kraju svijeta” te da bi naš proizvod prodali bit ćemo prinuđeni tražiti tržište u većim središtima pa čak i na moru. To sve iziskuje puno napora, rada i vremena i mislim da bi to trebao biti dovoljan argument svakom kupcu da se odluči za domaći proizvod jer tako indirektno čuva svoje radno mjesto.

Sažetak
Datum
Ocjena
51star1star1star1star1star

Pogledano 680 put(a), 2 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Nema povezanih oglasa