Seosko domaćinstvo -Stara Preša

Ivana Turka 50, 10292, Šenkovec, Croatia

Web stranica

+385 1 3391 129

} 11:00 - 23:00

Seosko domaćinstvo nalazi se u mjestu Šenkovec, tridesetak kilometara zapadno od Zagreb, uz samu granicu sa Slovenijom (GP Harmica).

Na posjedu gdje se trenutno nalazi “Stara Preša”, prvobitno se nalazio ljetnikovac “Stančićevo”(1940.), tadašnjeg bogatog trgovca iz Zagreba. Nakon njegove smrti, budući da nije bilo nasljednika, posjed u vlasništvo uzima tadašnja općina, te na ovom prostoru nastaje prva pučka škola, a kasnije učiteljski dom. Nakon zatvaranja učiteljskog doma (1970.), zgrada ostaje napuštena sve do 2000.god., kada je odobrena njena revitalizacija za izgradnju objekta u prvobitno stanje.

Imanje se prostire na 1,7 hektara površine na kojem su smješteni restoran i veliki vinski podrum, jedinstven u ovim krajevima.

Naše domaćinstvo može primiti 220 osoba u zatvorenim prostorima restorana (80 osoba) i vinskog podruma (140 osoba) dok dvije ljetne terase broje 50 sjedećih mjesta. Na “friškom” zraku možete uživati na dvije ljetne terase, malom vidikovcu, sjenici i klupama uz dva jezera. Prošetati možete pored povrtnjaka, kroz vinograd i unutar manjeg voćnjaka.

Naši najmlađi gosti mogu uživati na dječjem igralištu ili hraniti magarca Veseljka, patkice i guske. Tim sadržajem htjeli smo da naši gosti uživaju u zelenilu i prirodnom okruženju te da se osjećaju kao u svom domu.

PONUDA

Ugostiteljska ponuda restorana sastoji se uglavnom od jednostavnih autohtonih specijaliteta koji su pripremljeni prema starim i obiteljskim receptima. Od gastronomske ponude nudimo zagorsku juhu, juhu od štrukli, puricu s mlincima, pečenu patku, teleću koljenicu, punjena teleća prsa, jela ispod peke, punjenu kokoš, svinjsko pečenje, janjetinu i odojak sa ražnja, salame od divljači, domaće kobasice i sireve, sir i vrhnje, zapečene zagorske štrukle, jabuke u šlafrungu, razne štrudle. Sezonski nudimo srneći gulaš sa domaćim njokima, buncek sa restanim krumpirom i kiselim zeljem, domaće spremljene krvavice, češnjovke, prezvuršt, krpice sa zeljem, itd.

Organiziramo rođendane, krstitke, pričesti, svadbe, godišnjice, razne proslave, poslovne domjenke, degustacije, seminare. Tradicionalno slavimo Sv. Marina, zaštitnika vinara (11.11.), gdje krstimo mlado vina i Vincekovo (22.01.) kada blagoslovimo vinograd i počinje nova vinogradarska godina.

U vinskoj ponudi nudimo domaća otvorena vina: rajnski rizling, sauvingnon, chardonay, sivi pinot, portugizac, muškat. Također, nudimo razne vrste rakija: lozovača, travarica, viljamovka, viljamovka s medom, medovača, borovniček, višnjevac, orahovača, kupina, jagoda, malina, brusnica, vinski liker i druge.

Seosko domaćinstvo “Stara Preša” nalazi se u mjestu Šenkovec samo tridesetak kilometara zapadno od Zagreba, uz samz granicu sa Slovenijom. Iz smjera Zagreba, prema smjeru Zaprešič, pa Brdovec i četiri kilometara od zapadno od Brdovca nalazi se Šenkovec. Do nas možete doći i vlakom koji vozi s glavnog kolodvora do stanice Sutla (Šenkovec).

 

Pogledano 4967 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Slični oglasi

Mt. Antonio Club

Mt. Antonio Club

+385 91 571 36 44

Voćarska ulica 19, Donji Laduč, Croatia

09:00-18:00

Oznaka na karti

U ljeto 1995. godine otvorili smo tenis centar i klub Mont Antonio kao izuzetan sportski park okružen nedirnutom prirodom na jednom od najviših brežuljaka okolice Laduča.  Pročitaj više »