SONEX – Tende i nadstrešnicePOPULARNO 

Samoborska cesta 176, Zagreb, Croatia

Web stranica

+385 98 470 359

} 08:00-17:00

Tende
Optimalna zaštita od sunca za terase, balkone, lođe, izloge i slične prostore daje vam veliki izbor raznih tipova Sonex tendi. Njihova primjena je za privatne,ugostiteljske, trgovačke i slične objekte. Prvenstvena namjena tendi je zaštita od sunca, ali on mogu često služiti i kao zaštita od kiše.

sonex-tende na ruke
Tende na ruke
Tende na ruke su praktično rješenje zasjenjenja površina uz objekte. Pričvršćuju se na zid, obično iznad ulaza ili prozora terasa. Izvlače se ručno koljenastim ručicama ili elektromotorom. Koriste se aluminijske konstrukcije (ruku i nosača) i impregnirana platna različitih dezena. Volani ukrašavaju obod tende, a mogu biti ispisani reklamnim natpisima.Izvodimo ih i u kazetnoj izvedbi koja najbolje zaštičuje tendu od prljanja kada je uvučena. Za prekrivanje većih terasa izrađuju se samostojeće konstrukcije s natkrovom na koje se montira obostrano više tendi na ruke koje formiraju dvopernu tendu.Za tende sa elektropogonom automatika može osigurati zaštitu od vjetra i kiše, a može je izvlačiti s pojavom sunca, odnosno uvlačiti je kad sunce zađe.U vrijeme kada se tenda ne koristi, radi njene zaštite, iznad se montira aluminijski krović koji znatno produžuje vjek trajanja platna.

 

sonex-terasa tende
Terasa tende

Terasa tende idealna su zaštita od sunca za veće terase, terase ugostiteljskih objekata, izložbene prostor ispred trgovina i slične prostore. Jednostavnim i brzim podizanjem ili spuštanjem (ručno ili elektromotorom) osiguravaju idealan ugođaj za boravak ispod njih tokom većeg dijela godine. Znatno su manje osjetljive na vjetar i kišu od tendi na ruke. Mogu biti oslonjene na objekt ili samostojeće.

 

sonex-tende fixne
Tende fiksne, košaraste

Različiti oblici košarastih i fiksnih tendi estetski se lako prilagođavaju svakom objektu. Idealne su za postavljanje nad ulazima i izlozima. Po želi se isporučuju s natpisom i volanom. Košaraste tende mogu biti fiksne ili na podizanje. Pretežno se isporučuju s plastificiranim materijalom ili akrilnim platnom.

 

sonex-vertikalne tende
Vetikalne tende, markizolete
Vertikalne tende s kutijom ili bez kutije montirane ispred prozora ili na balkone i lođe predstavljaju sigurnu zaštitu od sunca a djeluju znatno dekorativnije od klasičnih roleta ili žaluzina. Mogu biti opremljene mehanizmom za izbacivanje (kao na slici – markizolete), a poslužuju se ručno ili elektromotorom.
Opremljene dekorativnim akrilnim platnima idealno štite prozore, lođe i stakene površine, a sa screen platnom zasjenjuju uz difuzno raspršenje svjetlosti i spečavaju do 90% ulaz sunčeve topline.
sonex-krovne_tende
Krovne tende

Tende za krovišta zimskih vrtova montiraju se iznad krovišta od polikarbonatnih ploča ili kristalnog stakla ili na fiksne konstrukcije pergola. Pokreću se elektromotorom, a po želji korisnika opremaju se automatikom.
Osiguravaju cjelogodišnji ugodan boravak uz uštedu energije. Izborom platna vrši se i dekoracija zimskoga vrta.
sonex-zimski vrtovi
Zimski vrtovi

SONEX zimski vrtovi s najboljom termičkom izolacijom, potpuno su opremljeni za cjelogodišnji boravak. Zimske vrtove izrađujemo prema Vašem zahtjevu i prilaguđujemo ga postojećem prostoru.
Može biti izrađen odjednom ili u fazama:
prvo krovište, a kasnij se postavljaju
vertikalne stijene (vrata, prozori ili fiksni elementi). Zimski vrtovi izrađeni su od aluminijskih profila s prekinutim termičkim mostom. Ugradnjom kliznih i harmonika vrata ili prozora postiže se maksimalno otvaranje prostora što ljeti daje ugođaj natkrivene terase i direktnog kontakta s okolišem.
Odgovarajuća zasjenjenja zadržati će intimu boravka i osigurati ugodan boravak tokom sunčanih dana. Upotrebom sjenila u slučaju instalacija klima uređaja postiže se velika ušteda energije.
sonex-unutranje zaluzine
Unutarnje žaluzine(venecijaneri)
Vrlo dekorativne – praktična su zaštita od sunca, svjetla i znatiželjnih pogleda. Reguliraju ulazak svjetla s alu lamelama 25 mm raznih boja.
U raznim izvedbama (s vođenjem) za otklopno-zakretne prozore i vrata, perforirane, metalizirane, lako se montiraju. Najkvalitetniji materijali osiguravaju dugi vijek bez održavanja (perivo).
sonex-vanjskezaluzine
Vanjske žaluzine

Postavljanje ispred ostakljenih površina stanova i poslovnih prostora praktična su zaštita od sunca, a izborom boja vrše dekoraciju fasada.
Reguliraju ulaz svjetla i pogleda sa zakretnim alu lamelama raznih boja od 50, 72 i 90 mm. Mijenjanjem položaja lamele propuštaju u prostor željenu količinu svjetla , štite staklenu površinu od ulaska i gubitka topline i čuvaju intimu vašeg prostora. Pokreću se uzicom, koljenastom ručicom sa zupčastim prenosnikom ili elektromotorom s mogućom automatikom za regulaciju pogona.
sonex-rolete
Rolete

Primjena: za sve vrste prozora i vrata jer pružaju maksimalnu termičku izolaciju (zimi do 65% bolja izolacija prozora), zvučnu izolaciju (do 40dB); zaštitu od provale, znatiželjnih pogleda, atmosferskih utjecaja; štede energiju i povećavaju komfor življenja. Ugradnja: novogradnje, naknadna montaža i montaža kod renoviranja zgrada integrirano s prozorima kao gotovim elementima.
Lamele roleta su aluminijske punjene poliuretanskom pjenom u raznim bojama i raznih dimenzija profila.
Rolo kutije su raznih izvedbi i dimenzija prilagođene za unutarnju i vanjsku montažu. Pogoni su pomoću gurte, koljenaste ručice ili elektromotora uz moguću primjenu raznih vrsta automatike.

 

sonex-mrezice
Mrežice protiv insekata

Rolo izvedbe mrežica za prozore i vrata montiraju se nad otvor i pomiču se gore/dolje kao rolete za najveće dimenzije 160 x 260 cm. Za pomicanje lijevo/desno koriste se mrežice najvećih dimenzija 100 x 250cm. Opremljene su bočnim alu vodilicama koje su kao i kutije roloa (dimenzija 46 x 46 mm) u smeđoj ili bijeloj boji. Četkice u vodilicama i na završnoj lajsni garantiraju sigurnost protiv sitnih letećih i gmižućih napasnika. Također nudimo i mrežice za horizontalno pomicanje (zaštita za vrata), pomične mrežice za vertikalno pomicanje te pomične mrežice protiv insekata u ramama zakretane na šarkama. Fiksne mrežice se pričvrščuju na okvire prozora, vrata ili na zidne otvore.

Pogledano 5102 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Slični oglasi

ALUPROTEKT – ŽALUZINE I ZAVJESE

+3851 6558 001

Ul. dr. Luje Naletilića odv., 10000, Zagreb, Hrvatska

pon-pet: 08:00-16:00

Oznaka na karti

Tvrtka ALU PROTEKT d.o.o. osnovana je 1989.g. Prvobitno smo počeli sa proizvodnjom aluminijskih žaluzina i trakastih zavjesa.  Pročitaj više »

CALEGRA HORTIKULTURA

+385 1 3771 731

Hanuševa ulica 2, Zagreb, Hrvatska

pon-pet: 08:00-18:00

Oznaka na karti

Želite urediti okoliš Vašeg poslovnog ili privatnog prostora? Naši stručnjaci stoje Vam na raspolaganju. CALEGRA HORTIKULTURA je tvrtka s dugogodišnjim iskustvom u projektiranju, uređenju i održavanju zelenih površina.  Pročitaj više »