ROCK AKADEMIJA- GLAZBENO UČILIŠTE

Park Ribnjak 1, Zagreb, Hrvatska

Web stranica

38514818592

} 09:00-20:00

Učilište za popularnu i jazz glazbu je neprofitna ustanova koje je osnivač i vlasnik Ladislav Račić, prof. i registrirana je za obavljanje djelatnosti osnovne glazbene škole, srednje glazbene škole, glazbenih tečajeva, organiziranja glazbenih priredbi i drugo. Ministarstvo prosvjete i športa odobrilo je 2003. godine početak rada Srednje škole za popularnu i jazz glazbu za mladež i odrasle, a 2007. godine i početak rada Osnovne glazbene škole za popularnu i jazz glazbu.

rock_akademija_note_02

U povodu 15 godina rada Hrvatska glazbena unija nagrađuje Rock akademiju za glazbeno-obrazovni program popularne i jazz glazbe. Od samog osnutka 1992. godine Rock akademija i njezin osnivač, Ladislav Račić, uporno pokazuju javnosti i predstavnicima struke da stilovi popularne glazbe i njezini izvođači zaslužuju respekt poput tzv. umjetničke glazbe. Već sama inauguracija osnovne i srednje škole za popularnu i jazz glazbu dovoljno govore o tome.

Rock akademija i njezin osnivač Ladislav Račić dobili su i u 2009. godini priznanje za izniman doprinos obrazovanju mladih glazbenika. Ovo priznanje već šest godina dodijeljuje Megamuzika iz Zagreba, zastupnik uglednih svjetskih proizvođača glazbala i elektroakustičke opreme Fender i Roland.

Učilište za popularnu i jazz glazbu je član međunarodne udruge jazz škola pod nazivom International Association of Schools of Jazz (IASJ),

TONSKI STUDIO

Kao nastavak dugogodišnjeg uspješnog rada Rock akademije pokrenut je projekt Studio Rock akademije.

Želja nam je pružiti našim sadašnjim i budućim polaznicima, ali i onima koji to nisu, mogućnost snimanja i produkcije materijala na profesionalnoj razini, no za pristupačnu cijenu.

Koncept studija vrlo je praktičan – sastoji se od režije i sobe za snimanje koja je dovoljno velika za snimanje cijelog velikog benda, kao i za pojedinačno snimanje. Soba za snimanje opremljena je najsuvremenijim instrumentima kao i vrhunskim monitoring sustavom. Srce studija je ProTools Digi 003 Rack sistem – svjetski standard u snimanju i produkciji, te Yamahin 24-kanalni digitalni miks-pult. Soba za snimanje je klimatizirana, te je opremljena profesionalnom zvučnom izolacijom.

Raspolažemo s velikim brojem glazbenih instrumenata i prateće opreme kao što su – gitarska i bass pojačala, D.I. boxovi, synth moduli i sl.

rock_akademija_note_01

 

 

 

 

 

 

 

Nudimo sljedeće usluge:

  • snimanje i produkcija glazbe svih žanrova
  • osmišljavanje, snimanje i produkcija radijskih reklama i jinglova
  • AUDIO 4 VIDEO – produkcija i montaža zvuka na video materijal, te sinkronizacija raznih sadržaja
  • miksanje i mastering materijala
  • osmišljavanje i izrada efekata, te glazbe za film i kazalište

Ovdje možete pronaći popis opreme koja vam je na raspolaganju u našem studiju:

-Snimanje, miksanje: Digidesign Digi 003 Rack računalni softver i zvučna kartica, YAMAHA 01V96 digitalni mikser, YAMAHA MY8-AD96 dodatna kartica za mikser, SKAI209/30M multicore kabel, YAMAHA EMX-2000 mikser
-MIKROFONI: AKG set mikrofona, SHURE Beta 58a, SENNHEISER E 845-S
-INSTRUMENTI: FENDER DG24MA akustična gitara, YAMAHA APX 4A, Pearl EXPORT set bubnjeva s duplom bass pedalom, SONOR Force 2001 set bubnjeva, Set ZILDJIAN ZBT set činela, ZILDJIAN ZXT set činela, Roland-Meinl konge, Roland-Meinl bongosi, YAMAHA S-90 synthesizer, KORG TR 76 synthesizer, YAMAHA C 110A pianino, YAMAHA DTXP3STD elektronski bubnjevi
-MONITORING
YAMAHA MSP5A
-OSTALA OPREMA
Bas pojačalo GK – Backline 115-II, Fender Bassman 100 bass pojačalo, MARSHALL JCM 900 gitarsko pojačalo, FENDER Blues Deville, YAMAHA DG 60-112, ROLAND Cube 60 D
Raspolažemo i s velikim brojem VST efekata i instrumenata renomiranih svjetskih proizvođača.

UPISI

UPISI U TIJEKU!
Učimo i radimo na pjesama s područja popularne i rock glazbe, na pjesmama koje su nam bliske, koje i sami volimo kako slušati tako još više i izvoditi i naravno, dobro se zabaviti!

MOŽETE UPISATI: pjevanje, gitaru, bas gitaru, bubnjeve, glasovir, saksofon, trubu, trombon, solfeggio, skupno muziciranje, udaraljke, osnove harmonije, synthesizer, skladanje, pisanje stihova, glazbu i posao, Rock igraonicu i tonsko snimanje i produkciju.

Više o programima saznajte OVDJE

Audiciju za upis u naše programe trebaju proći samo pjevači i napredni kandidati. Više o audiciji pogledajte ovdje.

PROGRAMI

Pogledano 944 put(a), 2 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Nema povezanih oglasa