RESTAURANT AGAVA

Tkalčićeva ulica 39, Zagreb, Hrvatska

Web stranica

014829826

} 09:00-23:00h

Mirno, suptilno mjesto gotovo skriveno u srcu Zagreba. Ovo je jedan od onih restauranta gdje ćete osjetiti privlačnost na prvi pogled: boje, glazbu, delicije.

Zima je posebna, možete uživati uz svjetlost svijeća u predvečerje ili doći na ručak i kroz velike prozore restauranta promatrati Tkalčićevu ulicu – možda i najpitoreskniju ulicu u gradu koja skriva mnoge anegdote.

Kada zatopli, velika terasa otkriva svoj puni šarm – puna zelenila idealna je za lagani ručak popodne ili ljetnu večeru uz svijeće. Blage terazije; stolovi razmješteni na različitim razinama svakako daju simpatičan ton ovom mjestu.

Agava je zasigurno jedno od autentičnijih mjesta u Zagrebu i ako tražite mjesto za provesti zbilja posebne trenutke s Vašim najbližima ili jednostavno ugostiti svoje poslovne partnere s malo više autentičnosti – zaista bez pretenzija možemo reći – na pravom ste mjestu. Stoga svakako posjetite nas.

*Da li ste znali?
Tkalčićeva je u srednjem vijeku bila prepuna mlinova poput onih u Parizu u 19.stoljeću.

IDENTITET

“Restaurant AGAVA” – mjesto gdje fine dining susreće opuštenu atmosferu.

Oduševit će vas ovaj klasični talijanski restaurant, prepun otmjenih tamnih tonova i diskretne rasvjete. Prekrasan, pomalo jedinstven pogleda na Tkalčićevu ulicu definitivno je jedna od specifičnosti restauranta. Mjestašce – pomalo skriveno, skromno, a tako posebno…

Restaurant je otvoren 2005. od strane g. Belizara Miloša (suvlasnik) i Darka Lugarića (treće mjesto regionalnog prvenstva hrvatske u sommelierstvu), odgovorni su za mnoge mediteranske, ali i druge delicije.

Restaurant je rastao zajedno sa svojim gostima: polako i koherentno te postao jedan od restauranta koji Trip Advisor iz Londona već godinama uvrštava u Top 10 u Zagrebu. Trudimo se dati mu dušu, trudimo se biti istinski šarm ovog grada; nenametljiv, a opet tu. Teško je u današnje vrijeme ne biti pomodan, a opet ne biti demode’. Mi jednostavno pokušavamo biti svojima – nadograđivati ovo mjesto koje smo, barem mi skromno smatramo napravili po mjeri čovjeka. Mjesto za pravo opuštanje gdje se ne gleda tko sjedi za kojim stolom već uživa u danu/večeri i delicijama s dragim osobama. Kod nas nema satova, nema stresa, ulazite u mali svijet više nalik na umbrijsku trattoriju nego na restaurant u centru glavnog grada. To nam je i bila misao vodilja.

Svakako dođite u Tkalčićevu 39. Tih 39 stepenica vodi vas u pravo malo gastro skrovište.

*Da li ste znali?
Tkalčićeva je sagrađena na potoku.

JELOVNIK

naš jelonik u cjelosti možete pogledati OVDJE

VINSKA KARTA

Vinsku kartu pogledajte OVDJE

Pogledano 2814 put(a), 3 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Nema povezanih oglasa