Parketarstvo HOFER

Ilica ulica 226, Zagreb, Croatia

Web stranica

098 919 4773.

} 08:00-17:00

Parketarski obrt Hofer parketarsko-podopolagačkim radovima bavi se nešto više od 15 godina, tijekom kojih smo stekli zavidno iskustvo u svim granama ovog posla, čemu mogu posvjedočiti mnogi zadovoljni klijenti.

Služeći se najsuvremenijim alatima i strojevima trudimo se ići u korak s modernom tehnologijom kako bismo mogli zadovoljiti visoke standarde koji odražavaju trenutno stanje tržišta.

Od Vašeg prvog poziva pa sve do završetka posla stojimo Vam na raspolaganju. Naš je osnovni cilj odraditi posao na najbolji mogući način nikada ne zanemarujući želje, mogućnosti i, što je najvažnije, zadovoljstvo naših klijenata.

Iza nas je dugogodišnje iskustvo i cijeli niz završenih podopolagačkih i parketarskih projekata.

Upoznajte ponudu i usluge parketarstva Hofer i povjerite nam izvođenje Vaših podova. Bilo da se radi o klasičnom parketu, gotovim parketima, seljačkim podovima ili laminatu sve radove izvodimo poštujući visoke standarde struke, u zadanom vremenskom roku i prema dogovorenoj dinamici radova.

USLUGE

Postavljanje klasičnog parketa

Klasični ili masivni parket je naziv za letvice iz cijelog komada drveta, same letvice imaju na pola bočne površine utor, a na drugoj polovici pero. Svaki klasični parket ima lijeve i desne letvice što nam za razliku od ostalih vrsta parketa daje neograničene mogučnosti slaganja i kombinacija izgleda gotovog poda.

Klasični parketi mogu biti debljine od 14 do 22mm, a najzastupljenije su upravo i najveće debljine 21 ili 22mm. Klasični parket se proizvodi u raznim duljinama i širinama zavisno od proizvođača, te je najzastupljeniji u ugradnji parketa. Postavljanje klasičnog parketa nije zahtjevno kao kod gotovih parketa, ali svakako se treba pridržavati smjernica proizvođača.

hofer-gotovi
Postavljanje gotovog parketa

Jedna od glavnih karakteristika kod dvoslojnih i troslojnih gotovih parketa je što dugo zadržavaju svoj prvobitan izgled i ne isušuju se. Upravo zbog svog višeslojnog sastava manje reagiraju na vlagu u podlozi ili u zraku, te su zbog toga postojaniji. Njihov sastav čini gornji sloj– lamela debljine otprilike 4 mm, najčešće od tvrdog drveta po izboru kupca. Srednji sloj je debljine oko 9 mm, a čine ga daščice mekog drveta, dok jedonji sloj debljine 2 mm jelov furnir. Slojevi se unakrsno lijepe, a površina je lakirana, nauljena i brušena.

Još jedna od prednosti je što se može polagati na podlogu koja ima ugrađeno podno grijanje, a postavljanje je brzo i čisto. Svaka daska koja se ugrađuje razlikuje se po svojoj strukturi, zato je prilikom ugradnje višeslojnih parketa ponuđena različita vrsta drveta podijeljena u nekoliko klasa. Može ovisiti o vrsti drva, a razlikuje se po prirodnim karakteristikama pojedine vrste. S obzirom na to da se koriste razne vrste drva, europske i egzotične, svaka osoba parket može prilagoditi vlastitim zamislima za svoj stambeni ili poslovni prostor.

hofer-lamel
Postavljanje lamel parketa

Lamel parket i Kant ili industrijski parketi

Lamel parkete i industrijske parkete koje još nazivamo Tehno ili kant parketima, odlikuje vrlo niska cijena nabave u odnosu na klasične ili ostale parkete.

Lamel parket

Lamel parket je specifičan parket koji se vrlo često koristio prilikom stanogradnje sedamdesetih i osamdesetih godina.
Letvice lamel parketa su debljine 8mm vodoravno postavljene na mrežici kao mozaik parket.
Najčešće je postavljen kao engleski vez i isporučuje se u kockama spremnima za postavu.
Prednosti lamel parketa su povoljnjija cijena i mogućnost postavljanja na podloge koje nisu idealno ravne.
Najčešće se proizvodi od Hrasta, Jasena i Bukve.

hofer-seljacki-pod

Postavljanje seljačkih podova

Seljački pod je naziv za masivni parket većih dimenzija, širine čak i do 40 cm te dužine i do 240 cm, koji svojim izgledom pruža osjećaj starinskih podova, a modernim obradama i bojama sigurno može postići i jako moderan izgled.

U Europi ova vrsta parketa je vrlo popularana i najviše prisutan na tržištima Zapadne europe.

Seljački podovi u Hrvatskoj se nude u debljini od 14 do 22mm, širini 12 do 20cm te duljinama do 240 cm. Za izradu Seljačkog poda kao i kod klasičnog parketa, najčešće se koriste hrast, bukva, jasen, javor, ali i bagrem.
Seljački pod proizvodi se već završno obrađen ( lakovi, ulja) dok se nelakirani seljački pod nakon polaganja lakira različitim lakovima ili uljima.
Postoji mnoštvo teorija i iskustva iz prakse kako prvilno ugrađivati podove velikih dimenzija, Seljački pod svakako spada u grupu tehnički najzahtjevnijih podova za ugradnju.

Postavljanje laminata

Laminat je sigurno jedna od najpraktičnijih podnih obloga, jedini uvjet za postavljanje je da se radi na suhoj, čvrstoj i ravnoj podlozi.

Za kvalitetno postavljanje potrebni su i dobri uvjeti okoline što znači da bi temperatura prostorije trebala biti između 15 i 30°C, a vlaga 40-70%. Pripreme je važno profesionalno obaviti i otkloniti sve zapreke koje bi mogle narušiti izgled laminata. Za izravnavanje podne površine ispod laminata, ali i kao zaštitu od vlage i toplinsku izolaciju koriste se spužvaste podloge. Laminatni pod može se postaviti i na sustav podnog grijanja toplom vodom, ali pritom treba obratiti pozornost na izolacijski pokrov koji treba biti namijenjen upravo za podno grijanje. Otpornost na prijenos topline ne bi smjela biti previsoka.

hofer-vlaga

Mjerenje vlage i isušivanje prostorija

Polagač završne obloge mora prije početka radova provjeriti sadržaj preostale vlage u podlozi. Ovo provjeravanje se obavlja u skladu s standardima za podopolagačke i parketarske radove. Pravilo je da kod površine do 100 kvadratnih metara dovoljno obaviti jedno odnosno najviše dva stručno izvedena mjerenja preostale vlage.

Prvo mjerenje sadržine preostale vlage u podlozi, odnosno kontrolno uslužno mjerenje elektronskim instrumentom naplaćujemo 100,00kn, odnosno jedno mjerenje je besplatno za naručitelje naših radova, a svako sljedeće naplačujemo 50,00kn.

Obratite nam se, osvježite svoj pod i učinite Vaš prostor ugodnijim.

 

Pogledano 1557 put(a), 2 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Slični oglasi

DAGI-USLUGE KUĆNI MAJSTOR- HITNE INTERVENCIJE

+38591 3553 353

Jordanići ulica 40, Zagreb, Hrvatska

pon-pet: 08:00-16:00h

Oznaka na karti

O NAMA -Potreban vam je električar, vodoinstalater, montažer, serviser centralnog grijanja, ličilac, servis i popravak… Sve ovo možete naći na jednom mjestu i jednim pozivom.  Pročitaj više »