ORKA SPORT ŠKOLA PLIVANJA

Jadranska avenija, Zagreb, Hrvatska

Web stranica

+385998236 938

} pon-pet: 08:00-17:00

Programe osmišljava i provodi stručni trener – Erazmo Maršanić.

Rođen je 1990. godine u Zagrebu i 1996. godine postaje član Hrvatskog akademskog plivačkog kluba Mladost (HAPK Mladost) koji je jedan od najuspješnijih hrvatskih plivačkih klubova s dugogodišnjom tradicijom od 1903. godine.

Od samih početaka u svojoj plivačkoj karijeri niže zapažene rezultate u svim disciplinama, sudjeluje na domaćim i međunarodnim natjecanjima i osvaja brojne medalje.

Jeste li ikada vidjeli nespretnu ribu? Hiperaktivnu ribu? Nesretnu ribu? Jeste li ikada čuli da se riba povela za lošim društvom i popustila u školi? Niste i nećete.

Želite li da i vaše dijete bude spretno, sretno i rano stekne radne navike – imamo za vas samo jednu riječ:

PLIVANJE!

Rano učenje plivanja utječe na fizički i psihički razvoj djeteta:

  • disanje: tlak vode uzrok je jačeg izdisanja zraka – dijete je zbog njega prisiljeno i jače udahnuti; tako mu jačaju dišni mišići, a vitalni kapacitet poveća se za oko 20%;
  • kardiovaskularni sustav: tlak vode pozitivno utječe i na kardiovaskularni sustav jer djeluje i na dijelove tijela koji su potopljeni u vodu te preko kože na vene; pod utjecajem tlaka oko 20% više krvi dotječe u desni dio srca i preko pluća u lijevi dio srca; tako se povećavaju i jačaju mišići srca;
  • skelet: na razvoj skeleta utječe dječje intenzivno kretanje u vodi, koje uzrokuje intenzivan rast kostiju i njihovo dobro oblikovanje;
  • mišići: plivanje omogućuje oblikovanje kompletnoga mišićnog sustava; ortopedi u tome vide osnovu za zdrav razvoj djeteta bez lošeg držanja tijela; u prsnom položaju u vodi jačaju mišići leđa, ramena i ostali;
  • termoregulacija: razlika između temperature tijela i vode (između 32 i 37 °C) poticaj je za uspostavljanje termoregulacije i otpornosti tijela. Redovitim vježbanjem popravlja se reakcija djetetove kože na hladno i sposobnost termoregulacije te jača imunitet.
  • obaveza: priprema za trening i redovito pohađanje treninga bude osjećaj odgovornosti i stvara radnu naviku kod djece
  • društvo: grupni treninzi i rad u grupi stvara osjećaj pripadnost, razvija sposobnost socijalizacije i potiče na uklapanje u okolinu

PLIVAONICA 3+

Program je namijenjen djeci neplivačima od 3 do 6 godina.

Program se odvija uz prisutnost i asistenciju dva ili više trenera koji cijelo vrijeme prate dijete u bazenu.

U radu s djecom neplivačima koristimo Swimtrainer kolutove u tri veličine i boje. Swimtrainer kolutovi pružaju djeci sigurnost i istovremeno od samog početka ispravljaju tijelo u pravilan plivački položaj.

Cilj plivaonice je učenja plivanja te da se djetetu postepeno i na djeci prilagođen način u svakoj fazi razvoja, pruži potreban doživljaj uspjeha i sigurnost u vodi, koji su djeci potrebni kako bi uspješno naučili plivati i stekli doživotan pozitivan odnos prema vodi.

Trening se odvija svaki tjedan NEDJELJOM od 8:45 – 9:30h.

ORKA 6+

Program je odobren od strane Agencije za odgoj i obrazovanje(AZOO)

Orka 6+ je program namijenjen djeci plivačima.

U školu se primaju djeca starija od 6 godina koja mogu samostalno preplivati bazen dužine 25 m, ukoliko
ne mogu preplivati dijete će biti u grupi plivaonica za NEplivače.

Osnovni je cilj ovog programa da djeca nauče pravilno plivati sve četiri plivačke tehnike.

Trening se odvija svaki tjedan NEDJELJOM od 8:45 – 9:30h.

AQUARIUS ZG

Plivanje treba upražnjavati tijekom cijele godine, jer je to najbolji način za održavanje kondicije, pravilan razvoj svih mišića, opuštanje poslije stresnih situacija i očuvanje zdravlja.

Nema boljeg načina za održavanje kondicije i vođenje zdravog života od redovnog i rekreativnog bavljenja sportom, ocjena je koju su odavno dali stručnjaci širom svijeta. A sport koji je, po mišljenju većine najkorisniji za zdravlje, očuvanje kondicije i skladan psiho-fizički razvoj čitavog organizma je – plivanje.

Plivanje opušta, blagotvorno djeluje na psihu, krvožilni sustav, pluća, razvoj mišićnog i koštanog tkiva, pomaže pri otklanjanju ili ublažavanju deformacije kralježnice i drugih oboljenja. Zato se ova aktivnost preporučuje svima, bez obzira na spol i godine.

Privatni trening – po dogovoru.

ERAZMUS

Program osmišljen kao priprema za prijemne ispite pri upisu na Kineziološki fakultet.

Savladajte tehnike plivanja i povećajte izglede za upis na fakultet.

Uvjete upisa na Integriranom preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju i stručnim studijima Studijskog centra za izobrazbu trenera možete pronaći na niže navedenim poveznicama:

KINEZIOLOGIJA, integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, trajanje 5 godina

REDOVITI stručni studij za izobrazbu trenera

IZVANREDNI stručni studij za izobrazbu trenera

BAYWATCH

Program za osposobljavanje spasioca na bazenu i plažama.

Hrvatski crveni križ – Spasilačka služba

Pogledano 1492 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Slični oglasi

PLESNA ŠKOLA SPIN

PLESNA ŠKOLA SPIN

0981304050

Savska cesta 120, Zagreb, Croatia

09:00 - 22:00

Oznaka na karti

Plesna škola Spin je mlada škola društvenih plesova koja je utemeljena u Zagrebu u prosincu 2004. godine.  Pročitaj više »

Plesni studio Fever

Tel. 01/6197-320, Mob. 099/233-4817

Banjavčićeva ulica 22, Zagreb, Croatia

pon-pet: 17:00-22:00

Oznaka na karti

Vrući salsa ritmovi, lude plesne figure, plesnjaci, druženje, zabava, ludnica! Zvuči vam privlačno?! Upišite plesni tečaj salse u Plesnom studiju Fever i postanite i vi dio naše velike plesne ekipe!…  Pročitaj više »

UDRUGA PRAKTIKUM

3853842482

Drniška ulica 20/1, Zagreb, Hrvatska

09:00-20:00

Oznaka na karti

Udruga PRAKTIKUM osnovana je u siječnju 2013. s ciljem poboljšanja kvalitete života djece i mladih.  Pročitaj više »