KALI – SALON ZA NJEGU PASA

Petrinjska ulica 83/1, Zagreb, Croatia

Web stranica

0912542514

} 09:00 - 17:00

O NAMA:

Salon Kali je nastao iz velike i dugogodišnje ljubavi i želje za brigom o psima. Zna se da je lijepa i uredna dlaka najbolji odraz zdravstvenog stanja životinje, no većina vlasnika zbog posla nije u mogućnosti održavati higijenu dlake psa ili im on to jednostavno ne dozvoljava, a higijena životinje zahtjeva odvajanje slobodnog vremena. No zato smo mi tu da vam pomognemo da uživate maksimalno u odmoru sa svojim četveronožnim prijateljem, a sve ostalo prepustite nama.

Moje ime je Inga Bijader, po struci sam doktor veterinarske medicine. Prije 10 godina udomila sam psa sa ceste, čupavog maltezera Bubija s kojim je počela moja karijera u groomingu.

Uz studij sam se počela baviti šišanjem i uređivanjem pasa, te je ta dugogodišnja suradnja sa različitim pasminama i karakterima pojedinih pasa prerasla u veliku ljubav.

Shvativši, uz studij, koliko je higijena kože i dlake životinje bitna za cijelo zdravstveno stanje odlučila sam otvoriti salon za njegu Kali kako bih vlasnicima pomogla u održavanju higijene njihovih ljubimaca te ih svojim stručnim znanjem upozorila na određene nepravilnosti ili probleme vezane uz njihovo zdravlje.

Salon

 

Prilikom uređenja svakom psu pristupamo individualno te ovisno o njegovoj građi, tipu i stanju kože i dlake prilagođavamo frizuru. Također svakog vlasnika pažljivo saslušamo te poštujemo njegove želje i zahtjeve.
Nudimo usluge kupanja, masaže, četkanja, šišanja, trimanja, ublažavanja linjanja, skraćivanja noktiju, pražnjnjenja analnih žlijezdi, higijene ušiju i zubi, medicinske kupke te veterinarske savjete.

salon2

KUPANJE
Prije svakog kupanja psa se temeljito počešlja i maknu se mogući čvorići te se prema stanju kože i dlake odabire odogvarajući šampon. Koristimo visokokvalitetne šampone i balzame za njegu.
Medicinske kupke: ukoliko zaključimo da je koži Vašeg psa potreban poseban tretman odlučujemo se za šampone sa medicinskim djelovanjem koji će vratiti koži zdrav izgled. Tu spadaju šamponi za masnu, seboroičnu kožu, antialergijski, antimikotični, te šamponi za suhu kožu.
Antiparazitske kupke: Ako Vaš pas ima buhe, nama to ne predstavlja problem, kupka u prirodnom šamponu obogaćenom eteričnim uljima protiv nametnika oslobodit će Vašeg psa svih nevolja vezanih uz te male napasti. Samo molimo da nam to kažete prilikom dogovaranja termina kako bismo Vas naručili u poseban termin te tako spriječili dodatni kontakt sa drugim mušterijama koji bi se eventualno mogli infestirati.

MASAŽA
Masažu obavljamo prilikom kupanja pomoću posebnih pakunga obogaćenih eteričnim uljima koja psima pružaju osjećaj mirnoće i zadovoljstva.

ČETKANJE
Koža je najveći organ i u pasa je prekrivena dlakom. Redovitim četkanjem se osigurava uklanjanje mrtve dlake, potićemo cirkulaciju u potkožju te time osiguravamo normalan rast dlake što na kraju rezultira zdravom i sjajnijom dlakom. Zbog užurbanog načina života vlasnici često nemaju vremena za četkanje psa te na kraju dolaze nama sa zapetljanom dlakom. Ukoliko postoji mogučnost pokušamo rasčešljati psa te ga ošišati barem na  1- 2 cm duljine, no nažalost u nekim slučajevima je dlaka toliko zapetljana da su sami pokušaji raspetljavanja previše stresni i bolni za psa te je jedina opcija ošišati ga na kratko mašinicom.

ŠIŠANJE
Šišamo pse svih pasmina i veličina sukladno kinološkim standardima ili po željama i zahtjevima vlasnika kako bi im omogućili lakše održavanje čistoće psa. Ukoliko imate sliku željene frizure slobodno nam ju možete donijeti kako bi nam jasnije dočarali svoje želje.
Trimanje: čupkanje mrtve dlake isljučivo kod oštrodlakih pasmina pomoću posebnog nožića (trimera) ili prstima čime se omogućuje dlaci da se regenerira.

UBLAŽAVANJE LINJANJA 
Kod pasmina koje se ne šišaju jer im se dlaka stalno izmjenjuje posebnom četkom se izvlaći poddlaka i uklanja mrtva dlaka koja bi završila u Vašem domu. Time potićemo cirkulaciju i dajemo zdraviji izgled dlaci.
Za kratkodlake pasmine koristimo niz gumenih četki kojima masiramo psa i izvlačimo mrtvu dlaku.

SKRAĆIVANJE NOKTIJU
Psima je potrebno redovito skraćivati nokte. Velike pasmine ih često  same potroše, te je potrebno samo ponekad skratiti nokat prvog prsta koji se ne uspijeva potrošiti u šetnjama.
Mali pasmine ih zbog svoje težine ne uspijevaju potrošiti te je potrebno jednom mjesečno skraćivanje kako ne bi nastale deformacije kosti prstiju što može rezultirati iskrivljenim hodom.

HIGIJENA UŠIJU
Nekim pasminama unutar zvukovoda rastu dlačice koje je potrebno odstraniti kako ne bi predstavljale medij za gljivice i bakterije te da se omogući bolja ventilacija ušiju. Nakon čišćenja uši se obavezno namažu kremom za održavanje higijene uha.

HIGIJENA ZUBI
Svakom psu se tijekom tretmana pregledaju i operu zubi ukoliko on to dozvoli. Neki su nam psi toliko dobri da im uspijemo posebnim instrumentom skinuti dio kamenca sa zubi.

VETERINARSKI SAVJETI
S obzirom da tijekom tretmana prijeđemo i detaljno pregledamo svaki centimetar Vašeg psa to nam omogućuje da vidimo određene promjene u ponašanju psa ili zdravstvene probleme na koži, dlaci, noktima, ušima, zubima, te Vas upozorimo na to i pokušamo pomoći stručnim savjetima ili uputimo specijalisti kako bismo zajedno s Vama omogučili Vašem psu sretan i lagodan život.

 

Obratite nam se s povjerenjem, a mi ćemo se potruditi da uživate u ljepoti Vašeg najboljeg prijatelja!

Cijenik naših usluga pogledajte OVDJE.

Pogledano 1637 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Slični oglasi

VETERINARSKA AMBULANTA ŠEGOTA

+3851 777 1078

Grahorova ulica 15, Zagreb, Hrvatska

pon-pet: 09:00-20:00, sub: 09:00-13:00

Oznaka na karti

O nama Naš tim brižnih i iskusnih veterinara i veterinarskih tehničara jamčit će kvalitetnu zdravstvenu skrb Vašem ljubimcu, individualni pristup te podvrgavanje samo neophodnim zahvatima.  Pročitaj više »

TAXI ZOO MOBIL – PRIJEVOZ KUĆNIH LJUBIMACA

+38598 93 55 333

Trpinjska ulica 23A, Zagreb, Hrvatska

pon-ned: 00:00-24:00

Oznaka na karti

DRAGI NAŠI KLIJENTI I ONI KOJI ĆE TO TEK POSTATI ! Nikad prije na ovim prostorima nije bilo djelatnosti ovakvoga tipa.  Pročitaj više »

DR.DOLITTLE – HOTEL ZA KUĆNE LJUBIMCE

DR.DOLITTLE – HOTEL ZA KUĆNE LJUBIMCE

016578181

Gajić ulica 5, Hrvatski Leskovac, Croatia

08:00 - 22:00

Oznaka na karti

Hotel za kućne ljubimce Dr.Dolittle, osnovan je prije 5 godina.  Pročitaj više »