IZLETIŠTE POLOVANEC

Krčevina 5, Šašinovec, Croatia

Web stranica

+385 91 600 8666

} 10:00-22:00

IZLETIŠTE U OKOLICI ZAGREBA

Prigorski breg, vinograd, klet, sve bolja vina, odlična hrana te obilje veselja i zabave… Izletište Polovanec na jednom mjestu svim Zagrepčanima, ali i svima onima koji žele upoznati prigorsku tradiciju, nudi mirni kutak u kojem će imati prilike iskusiti autentično Prigorje. U Izletištu i kleti Polovanec tako ćete osim u našim vinima, svakodnevno moći uživati u mnoštvu autentičnih prigorskih jela spravljenih od namirnica proizvedenih upravo ovdje u Prigorju. Uživajte u šetnji predivnim krajolikom, iskušajte vožnju u kočiji ili se popnite na naš vidikovac i uživajte u pogledu na pitome brege i okolicu.

Prigorski breg, odlična hrana te obilje veselja i zabave… Izletište Polovanec na jednom mjestu svim Zagrepčanima, ali i svima onima koji žele upoznati prigorsku tradiciju, nudi mirni kutak u kojem će imati prilike iskusiti autentično Prigorje.

Kušajte jedinstvene gastronomske delicije u Kleti Polovanec, uživajte u šetnji predivnim krajolikom, iskušajte vožnju u kočiji ili se popnite na naš vidikovac i uživajte u pogledu na brege i okolicu. Doživite seoski turizam na jedinstven način.

Organizirajte obiteljsko druženje ili prijateljski vikend u prirodi, odvedite djecu na zanimljiv izlet ili pripremite privatnu ili poslovnu svečanost u našem izletištu kraj Zagreba. Naša obitelj Polovanec s veseljem vas iščekuje!

OBITELJ POLOVANEC

U samom Izletištu, a i u vinogradu, vrtu i plasteniku pomaže Stjepanova majka, Slavica Polovanec, a sudjeluju i Stjepanova te Miroslavova supruga. U cjelokupnom poslu ponekad se pronađe i malo zabave koja posebno razveseljava najmlađe članove obitelji Polovanec.

VINSKI PODRUM

Ukupni kapacitet moderno opremljenih podruma obitelji Polovanec je 60 tisuća litara vina. Uz stručno vodstvo degustirajte jednu od brojnih sorti vina, rashladite se uz gemišt ili zastanite na čašicu razgovora u posebno uređenom arhivskom podrumu.

VINOGRAD

Prigorje je oduvijek bilo prošarano vinogradima i gotovo svaka kuća je imala svoje nasade starih sorata – tradicionalno je riječ bila o kraljevini. Dugi je niz godina Prigorje odolijevalo prodoru sortnih vina, ali kako se proizvodnja vina počela ozbiljnije razvijati diljem Hrvatske, tako su se i u Prigorju počele događati pozitivne promjene.

Prvi su sortni nasadi u Prigorju nerijetko dočekivani s podsmijehom, ali zainteresiranih je bilo sve više, a novi su nasadi nicali svakodnevno. Rezultat toga je i današnjih 2.5 hektara vinograda obitelji Polovanec u kojima je zasađeno ukupno 14 sorata grožđa.

PRIGORJE

Ljudi koji vole dobro pojesti, uživati u čaši vina, zapjevati i proveseliti se u dobrom društvu – naprosto zaboraviti na svakodnevne brige – mogu izabrati izlet do Izletišta Polovanec. Šetnja vinogradom, gljivarenje u prozračnim prigorskim šumama, bicikliranje po bregima, vožnja u kočiji ili uživanje u pogledu s terase jedne od mnogobrojnih prigorskih kleti uz hladan gemišt…

Prigorje je selo u gradu. Selo koje gradu može ponuditi upravo ono što mu nedostaje – mir i prirodu.

PRIRODNI UZGOJ POVRĆA

Zelena salata, zelje, paprika, rajčica, krastavci, luk, krumpir, grah, grašak, razni začini i još mnogo toga može se pronaći u vrtu kod obitelji Polovanec. Povrće u OPG i Izletištu Polovanec je domaće, svježe i dakako ukusno.
U blizini vinograda se nalaze dva plastenika u kojima se u svakom trenutku, ovisno o dijelu godine, nalazi razno povrće. A nedaleko od vinograda nalazi se i polje s krumpirom koji se također koristi u pripremi raznih jela u Izletištu Polovanec.

KLET POLOVANEC

Pomisao na seoski turizam usmjerava maštu prema tradicionalnoj domaćoj kuhinji koja se u današnje vrijeme sve više zaboravlja. Ta činjenica je kuharima kleti Polovanec poslužila kao izazov u stvaranju posebnijeg seoskog turizma, koji će u svojoj gastronomskoj ponudi osvježavati recepte naših baka i prabaka, a usput iskoristiti čari namirnica kojima prigorski kraj obiluje. U zanimljivoj ponudi pronaći ćete izvorne prigorske okuse koji će vas vratiti u djetinjstvo. Poseban ponos naše kuhinje jesu četiri vrste kruha, koji se spravljaju od domaćeg brašna i ručno su umiješani.

Jedna od delicija koju pamte naši stari je svakako i meso iz banjice.

MESO IZ BANJICE
Delicija iz vremena prije zamrzivača.
Tradicionalna kontinentalna, ali i prigorska delicija koja potječe iz vremena kad nije bilo zamrzivača i ledenica. Ljeti je bilo vrlo teško očuvati meso, a zbog visokih temperatura pacanje i dimljenje nije dolazilo u obzir. Meso se zato kuhalo u dubokoj masti te bi se ohlađeno zalijevalo otopljenom, ne prevrućom mašću u velikim banjama. Mast hlađenjem prelazi u kruto agregatno stanje i služi kao odličan konzervans. Poslužuje se kao hladan narezak uz salate.

Jedno od posebnih jela, koje možete kušati jedino u Izletištu Polovanec je prigorski mejaš.

PRIGORSKI MEJAŠ
Delicija koju je osmislio jedan od kuhara u izletištu je svinjski lungić punjen raznim vrstama domaćeg sira, jabukama, špekom i još ponekim tajnim sastojkom. Sve zajedno je omotano u špek i ispečeno na roštilju.

POSEBNE PONUDE

Želite li provesti dan u prirodi, u delicijama autohtone prigorske hrane, degustaciji raznovrsnih sorti domaćeg vina…?
Treba li Vam mjesto gdje ćete izbaciti sav stres radnog tjedna uz sport i druženje?
Želite li ojačati timski duh svojih zaposlenika?
Želite li provesti nezaboravan rođendan, djevojačku, momačku večeru… uz pjesmu, ples, miris vina, razne delicije?
Nastavnici i odgajatelji, želite li svojim polaznicima ponuditi nešto novo i zabavno?

Pogledano 1664 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Nema povezanih oglasa