Pregled
Konoba “Gušte” smještena je u tipičnoj dalmatinskoj ulici u nizu kamenih kuća. Prvi smo steak house u Dalmaciji, a svojom ponudom i vrhunskom hranom domaćeg podrijetla profilirali smo se kao jedan najboljih restorana u gradu.
Poseban šarm konobi daje njezino unutrašnje uređenje. Kameni zidovi prekriveni su mnoštvom detalja, uspomena i poruka oduševljenih gostiju, a ako pažljivo promotrite prostor oko sebe i zavirite u kutove restorana sigurno ćete zapaziti stare dalmatinske uljne lampe, lokalne narodne nošnje, pletene košare te tradicionalne alate koje su koristili ribari. U sklopu šanka vlasnik Gušte Jurčev Barbin uvrstio je stara drvena kola u znak sjećanja na težak život mještana Vodica i cijele regije, a u kolima su složene butelje vina domaćeg podrijetla. Obiteljska atmosfera u konobi svakako će Vas oboriti s nogu, srdačno i pušteno osoblje restorana oduševiti će Vas svojim dalmatinskim pošalicama i vrhunskom uslugom, a zbog takvog osobnog pristupa gostu osjetiti ćete se dijelom obitelji Gušte.
PONUDA:
- HLADNA PREDJELA:
– Pršut
– Sir
– Marinirani inćuni
- TOPLA PREDJELA:
-Rezanci sa gljivama
(rezanci, vrhnje, gljive)
– Rezanci sa gorgozolom
(rezanci, vrhnje, gorgonzola)
– Špageti bolonjeze
(špageti, mljeveno meso)
- JELA PO NARUDŽBI:
— Svinjski medaljoni sa gljivama
(svinjski lungić, vrhnje, gljive)
– Stroganoff (za dvoje)
(juneći file, vrhnje, gljive)
– Bečki odrezak (svinjski lungić)
- JELA SA ROŠTILJA:
-Pljeskavica
– Pljeskavica punjena sirom
-Miješano meso
(pljeskavica, sv. kotlet, ražnjić, file)
– T-bon steak
– Juneći biftek
– Ljuti biftek
(biftek, mljeveni feferoni)
– Ciganski ražanj
(biftek, paprika, panceta, kapula)
– Parma odrezak
(biftek, pršut, sir na mesu)
– Odrezak sa dinstanom kapulom
(biftek, dinstana kapula)
– Punjeni biftek
(pršut,sir)
- SALATE:
-Miješana salata
(rajčica, zel.salata, paprika, kukumar, kukuruz)
– Caprese salata
(rajčica,mozzarela,bosiljak)
-Miješana salata sa sirom
(rajčica, zel. salata, paprika, kukumar, kukuruz, feta sir)
- PRILOZI:
– Prženi krumpir – Povrće na žaru
- DODACI JELIMA:
-Umak od gljiva – -Umak od gorgonzole
- DESERTNA JELA:
-Palačinke sa čokoladom, marmeladom
– sa orasima, u vinskom šatou
Pogledano 1287 put(a), 1 pregleda danas