MARTI AUTO

Bačurinova ulica, Mala Buna, Croatia

Web stranica

+385 91 414 8809

} 08:00 - 16:00

O Nama

Više od 150 tisuća automobila u Hrvatskoj vozi na plin. Otkad je cijena goriva ponovno prešla 10 kuna po litri, sve više Hrvata okreće se jeftinijoj alternativi – autoplinu. Plus čine značajna ušteda u odnosu na ostala goriva, oslobođenje od ekotesta na tehničkom pregledu, produžen vijek trajanja motora, ali i veća vrijednost vozila pri daljnjoj prodaji. Minus su smanjeni prtljažni prostor, manji broj plinskih postaja, ali i nešto skuplja registracija. S ugradnjom plina profitira i okoliš jer autoplin jedini sagorijeva bez dima, čađe i neugodnih mirisa.

Marti Auto d.o.o. je tvrtka čiji se vlasnik počeo bavit ugradnjom plinskih uređaja za automobile još 2000. godine. Veliku prednost čini stalna suradnja i provjerena kvaliteta ugradnje u suradnji sa udrugama Honda Fan Clubom Hrvatska i Volvo Klubom Hrvatska.

 

Mišljenja kupaca

“Za sve one koji bi ugrađivali plin u auto, a nisu baš sigurni u ‘majstore’ neka se obrate na ovu adresu. Ima volje sve objasniti do zadnjeg detalja, odgovori na sva pitanja i uvijek je pristupačan. Meni najbitnije – uredno i pedantno odrađeno, sa jeftinim servisima i odličnom podrškom nakon ugradnje!”

“Svakoga tko me pita za isto samo šaljem Martiju za ugraditi auto plin. Preporučam već nekoliko godina. Poslao sam mu preko pedesetak Hondi i nikad nikoga nije iznevjerio. Svaka čast!

 

I STAG Autoplin U SUPER AKCIJI INA d.d. Ugradite vrlo povoljno vrhunske STAG autoplinske sustave u akciji INA d.d. pod nazivom “Nema zime s INA autoplinom”. I uzmite 2000 kn na Ininoj kartici. Vozite se tri godine uz jamstvo na ugradnju i uredjaje. Bezbrižno. S ekološkim i ekonomski prihvatljivim alternativnim gorivom europske kvalitete prema EN 589 normi.

 

Najčešća pitanja

EKONOMIČNOST

Malo o ekonomičnosti vožnje na plin. Kod izrade proračuna vodite računa da je potrošnja autoplina otprilike 10 – 20 % veća od potrošnje benzina. Razlog tome jest u najviše slucajeva nekvalitetan ukapljeni naftni plin GPL-LPG. Ekonomičnost jest u tome što za sada bez obzira na vecu potrošnju vozimo se 50% jeftinije nego na benzin.

UTJECAJ NA MOTOR

Autoplin zbog svojih karakteristika ima povoljan utjecaj na motor: tiši i mirniji rad motora vijek trajanja motora povećava se za oko 35% potpuno sagorijevanje smjese plin-zrak u cilindrima motora ne dovodi do gubitka goriva u ispušnim plinovima veća trajnost ulja u motoru (duže vremena zadržava vlastite karakteristike, jer se ne razgrađuje s benzinom) ne dopušta stvaranje korozije koja nastaje prisustvom aditiva koji se dodaju benzinu radi poboljšanja njegovih osobina udvostručuje se vijek katalizatora i lambda sonde čišci ispušni plinovi pod uvjetom da je plinska instalacija ugrađena u ovlaštenoj serv.radionici koja ima svu opremu da podesi rad motora pomoću kompjutora koji ima mogućnost usklađivanja plin benzin.

EKOLOGIJA – UTJECAJ NA PRIRODU

Po čemu je plin poželjniji za korištenje od najčešće korištenih derivata – benzina i nafte?
Zbog svojih karakteristika autoplin je gorivo koje je “najmanje opasan za okološ” okoliša. Vozila s pogonom na autoplin u odnosu na dizelske motore ne ispuštaju dim, krute cestice i sumporne okside. U odnosu na benzinske motore ne ispuštaju olovo, proizvode manje ugljicnog dioksida i nerazgradivih ugljikovodika.

SIGURNOST VOŽNJE NA PLIN

Plin smo oduvijek povezivali s eksplozijama, vatrom i prirodan je strah od plinske boce. Da li je to opravdano u slučaju plinskih spremnika koje koristimo u automobilima?
Sa potpunom sigurnošcu možemo reci da vozilo sa kvalitetno ugradenom plinskom instalacijom je sigurnije nego što mnogi misle da je rezervar bomba u vozilu. Što je potpuno suprotno jer još nikad nije nigdje objavljeno da je vozilo na plin stradalo ili da je boca ispustila plin. Ukoliko je oprema nabavljena od provjerenog isporucitelja i montirana ispravno. To potvrduje slucaj za vrijeme domovinskog rata u momentu teroristickog napada automobilom – bombom. U Rijeci, automobil koji je imao plinski pogon, u eksploziji je vozilo razneseno na komade, a spremnik plina je ostao citav i plin nije iscurio.

Pogledano 109 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Nema povezanih oglasa