HERBIO PLUS

Šetalište Franje Lučića 24, Općina Velika Gorica, Hrvatska

Web stranica

0977651765

Tvrtka Herbio bavi se proizvodnjom hladno prešanih, nerafiniranih ulja i brašna. To su ulja i brašna vrhunske kvalitete koja se dobivaju hladnim prešanjem sjemenki bez ikakve dodatne prerade, u našem slučaju sjemenki industrijske konoplje. Osim same prerade bavimo se i proizvodnjom samog sjemena industrijske konoplje. Naime naša misija je da u skladu s prirodom i svim ekološkim stajalištima uzgajamo i širimo svijest o eko-uzgoju industrijske konoplje. Industrijska konoplja je jedna od rijetkih biljaka koja se uzgaja bez pesticida jer nema poznatih štetnika, a oprašuje se vjetrom te je kao takva savršena za eko-uzgoj.
Naš cilj je edukacija Hrvatskih poljoprivrednika, prvenstveno o samoj biljci industrijske konoplje, te koliko je jednostavna za sadnju i na kraju krajeva puno isplativija od ostalih kultura. Baš iz tog razloga, konoplja se vrača na velika vrata u sve više zemalja diljem svijeta.

Neka tvoja hrana bude tvoj lijek, a tvoj lijek neka bude tvoja hrana

Ako brinete o sebi i svojem zdravlju, a pritom volite ukusnu i zdravu hranu, onda ste na pravom mjestu!

Tvrtka Herbioplus se bavi proizvodnjom hladno prešanih, nerafiniranih ulja i brašna. To su ulja i brašna vrhunske kvalitete koja se dobivaju hladnim prešanjem sjemenki bez ikakve dodatne prerade, u našem slučaju sjemenki industrijske konoplje. Nakon prešanja naše se ulje konoplje taloži oko dva tjedna na tamnom i hladnom mjestu, potom pakira u tamne staklene bočice i tek tada su spremna za konzumaciju. Budući da ne postoji nikakav postupak rafiniranja, filtriranja ili uklanjanja nepoželjnih sastojaka, naša sirovina je vrhunske kvalitete. Takvim načinom prerade, naše ulje konoplje ne gube na nutritivnoj vrijednosti i okusu pa imaju značajnu ulogu u gurmanskoj kuhinji i zdravoj prehrani.

Kod hladno prešanog ulja konoplje, masa zdrobljenih sjemenki preša se bez dodatka toplinske energije na maksimalnoj temperaturi 40-50°C i nakon dva tjedna taloženja sprema se u boce. To je prirodno, izravno iz biljke dobiveno ulje, najbolje kvalitete. U hladno prešanim uljima je savršeno očuvana njihova nutritivna vrijednost, prije svega esencijalne masne kiseline (koje organizam ne može sam proizvesti već ih mora uzimati preko prirodnih ulja i masti) i nezasićene masne kiseline koje igraju nužno potrebnu ulogu pri sintezi važnih hormona, održavanju imunološkog sustava (tjelesna otpornost) i poboljšanju metabolizma stanica. Tvari bogate esencijalnim masnim kiselinama ubrzavaju tjelesni metabolizam potpomažući izgaranje suvišnih, nezdravih masnoća u tijelu. Ukoliko jedete “dobre” masnoće, vjerojatnije je da će vaše tijelo skladištiti upravo onoliko masti koliko mu treba. To se naziva termogeneza – proces u kojem se posebne masne stanice (tzv. smeđe) prebacuju u “višu brzinu” i sagorijevaju više masti ako ih aktiviraju esencijalne masne kiseline, posebno gama-linolenska kiselina (GLA).

Zbog specifičnog sastava i visoke koncentracije prirodnih antioksidansa, nezasićenih masnih kiselina, vitamina i raznih drugih značajnih sastojaka, hladno prešana ulja, a pogotovo ulje konoplje, ima izrazito povoljan učinak na zdravlje organizma – sprečavaju ubrzano starenje, jačaju imunitet i krvožilni sustav,pomažu izgaranju nezdravih masnoća u tijelu, itd.

Konzumacijom hladno prešanog ulja konoplje, sebi i svojim najbližima priuštit ćete trenutke posebnog gastronomskog užitka i dati značajan doprinos očuvanju njihova zdravlja.

PROIZVODI

 • Ulje konoplje
 • Protein konoplje
 • Čaj konoplje
 • Brašno konoplje
 • Mast konoplje
 • Melem konoplje
 • Ulje za tijelo
 • Tjestenina od konoplje
 • Ulje crnog kima
 • Pelete konoplje
 • Bučino ulje
 • Protein bundeve

Pogledano 1321 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Slični oglasi

OPG proizvodi – Špajza Sopot

Ulica Milovana Kovačevića 1, Zagreb, Croatia

Radnim danima 8:00 - 20:00, subotom 8:00 - 15:00, nedjeljom i praznicima ne radimo

Oznaka na karti

100% domaće proizvode hrvatskih OPG-a možete pronaći u trgovini Špajza u Novom Zagrebu u naselju Sopot.  Pročitaj više »