DIJANIĆ – FILTERI ZA VODU

Gradićka ulica 39, Gradići, Croatia

Web stranica

0956230670

} 08:00 - 16:00

VODA JE IZVOR ŽIVOTA

75 % zemlje je voda, ali samo 1% vode je upotrebljiv za piće.
Voda koju mi koristimo je ista voda od postanka svijeta.
Isparavanjem sa površine zemlje u obliku vodene pare odlazi u atmosferu, gdje se hladi i u obliku kiše ili snijega vraća na zemlju.
U atmosferi se nalaze tone prljavštine, koje se sa padalinama vraćaju zemlji.
Razvoj čovječanstva doveo je do znatnog smanjenja, ali i zagađenja izvora vode.
Najveća zagađenja su u industrijskim zonama, te u poljoprivrednim područjima zbog upotrebe kemijskih sredstava i pesticida koji zagađuju vodu.
Najčešća zagađenja u vodi su kemijska zagađenja, pesticidi, ugljeni i naftni fenoli, teški metali, olovo, bakar, krom, kadmij, živa i cink.
Od termičkih zagađenja su prisutne kisele kiše, ispušni plinovi automobila, radioaktivna zagađenja gdje nalazimo prisutnost stroncija i radija.

Kuhanjem u vodi se uništava večina bakterija, a ostaju virusi, kemijska zagađenja i teški metali.
Kloriranje vode vrši zapravo dezinfekciju vode, ali klor je štetan po zdravlje, a posebno kod djece u razvoju. Moguće ga je prepoznati po njegovom poznatom, neugodnom mirisu. Kloriranje vode široko je prihvaćeno i primjenjuje se zbog svojih baktericidnih svojstava. Postupak kloriranja oslobađa vodu od infektivnih organizama, ali je odgovoran za stvaranje nove vrste opasnih zagađivača.
Trihalometani su nusprodukti dezinfekcije, koji se stvaraju kada klor u vodi reagira s otopljenim organskim kemikalijama. Zbog njihove toksične prirode u vodi za piće, svaka pronađena prisutnost trihalometana je neprihvatljiva.
Na kvalitetu vode utječu sezonske geološke promjene, padaline, izvori korištenja i stanje vodovodnih cijevi.
Olovo, vinil-klorid i mnoge druge kancerogene materije koje se nalaze u vodovodnim cijevima prodiru u pitku vodu.

 

Iz našeg ponude izdvajamo sljedeće proizvode i uređaje za filtriranje:

DORA:
Rad uređaja se zasniva na procesu mehaničkog pročišćavanja vode metodom obrnute osmoze. Kapacitet do 300 litara na dan. Više informacija o uređaju pogledajte OVDJE.

VALENTINA: 

IDEALAN ZA POSLOVNE PROSTORE!

Savršeno čista i kvalitetna voda u neograničenim količinama. Velika ušteda novaca u odnosu na uređaje sa galonima. Bez manipulativnih troškova. Više informacija o uređaju pogledajte OVDJE.

FILTER VODE ZA TUŠIRANJE:

Filter za tuširanje – Sva voda iz vodovoda je klorirana. Klor, poznat kao i sredstvo za izbjeljivanje, uništava proteine u kosi i koži. Više informacija o uređaju pogledajte OVDJE.

OMEKŠIVAČI:

Najveći problem s tvrdoćom vode je u tome što se minerali talože na stijenke cijevi i posuda u kojima se nalaze. U uređajima kroz koje prolazi velika količina vode nataloženi minerali mogu stvarati izuzetno velike probleme. Skidanje kalcija nakupljenog u cijevima je teško i zbog toga se moraju mijenjati dijelovi uređaja a ponekad i cijeli uređaji. Više informacija o uređaju pogledajte OVDJE.

 

 

 

Pogledano 2537 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Slični oglasi

MAKA – PRIVATNA FIZIKALNA TERAPIJA

+3851 6216 709

Ulica Kneza Porina 69, Velika Gorica, Hrvatska

08:00-17:00

Oznaka na karti

MAKA kroz igru, na jedan potpuno drukčiji način obuhvaća: program dojenačke razvojne gimnastike program bazične perceptivno motoričke stimulacije somatsku simulaciju vodom radno terapeutski program usmjeren na motoriku šake i ruku…  Pročitaj više »