MEHUN D.O.O. – ZUBOTEHNIČKI LABORATORIJ

Ulica Ivana Mažuranića 70, Varaždin, Hrvatska

Web stranica

+385 42 240 366

} pon-čet: 08:00-20:00, pet: 08:00-15:00

Poduzeće za zdravstvenu djelatnost zubotehničkog laboratorija Mehun d.o.o. među prvima je takve vrste u Hrvatskoj. Započeli smo još davne 1992. godine u želji da stečeno praktično znanje primijenimo na najbolji mogući način. Od tada pa do danas ponosimo se brojnim kvalitetno izvedenim radovima o čemu svjedoče naši suradnici-partneri, a s njima i tisuće osmijeha zadovoljnih pacijenata.

MEHUN d.o.o. sa svojih 14 zaposlenika spada u red manjih poduzeća. 22 godine stalnog usavršavanja i edukacija u raznim područjima dentalne tehnike rezultiralo je sposobnošću djelatnika da odgovore i na najzahtjevnije izazove bilo da se radi o procesima i postupcima u izradi dentoprotetskih nadomjestaka ili materijalima od kojih se izrađuju. Prateći suvremena dostignuća, tvrtka po svojoj opremljenosti i kompetencijama spada u sam vrh dentalne tehnike na području koje pokriva svojim djelovanjem. Suradnja s nekim od najvažnijih stručnjaka, otvoren pristup svim recentnim znanstvenim metodama i bogato iskustvo vlasnika poduzeća g. Darka Mehuna i voditeljice laboratorija gđe Sanje Ciberlin omogućavaju suradnicima uvijek individualan pristup u rješavanje svakog pojedinog slučaja i savjet koji pametni suradnici rado poslušaju.

USLUGE

  • Reparature

Lom proteze za čovjeka koji je koristi svakako nije najugodnije iskustvo. Djelatnici Mehun d.o.o. međutim s lakoćom popravljaju slomljene proteze i vraćaju ih u prvobitno stanje.
Lom proteze nije samo puki popravak, to je svojevrsna restauracija proteze gdje nakon naše intervencije proteza izgleda kao nova, u funkcionalnom i estetskom smislu.

Jedini smo laboratorij koji popravlja slomljene metalne proteze jer posjedujemo specijalnu tehnologiju plazma varenja takvih proteza. Uz to, protezama vraćamo „visoki sjaj“ kako bi izgledale i služile „kao nove“.

  • CAD/CAM

“Dizajnirano i proizvedeno uz pomoć kompjutora”, moglo bi se slobodno prevesti kraticu CAD CAM. Naš je laboratorij opremljen dvama sistemima iz linije Cercon brain. To nam omogućava samostalno produciranje cirkon oksidnih krunica, mostova, individualnih nadogradnji za nekoliko implantoloških sistema te teleskop kruna iz strogo kontroliranog i patentima zaštićenog materijala Cercon jednog od vodećih svjetskih proizvođača strukturne keramike njemačko-američke korporacije Dentsply.

Kolege Ante Bubalo i Kristijan Mehun školovani su u Njemačkoj za poslove vezane uz CAD CAM.

U ponudi osim konstrukcija za oblaganje keramikom imamo i strukturnu keramiku u punom obliku tzv. Full anatomic HT Cercon. Prednost ove tehnike je što zahtijeva minimalnu invazivnu preparaciju, a daje visokofuncionalne nadomjestke. Posebno je primjenjiva kod restauracije postraničnih zuba.

  • Wax Up

Usluga navoštavanja omogućava izradu svojevrsne „skice“ budućeg protetskog rada izrađenu kao „mock up“. Pomoću tako navoštanog rada pacijent stječe uvid u moguće rješenja njegove situacije u realnom 3D izgledu te mu se omogućava da svojom sugestijom utječe na definitivan izgled budućih zuba.

Za izradu „wax upa“ potrebno je uzeti situacijski otisak prije bilo kakve intervencije u ustima. Na temelju ponuđenih rješenja, doktor dentalne medicine selektivno brusi postojeće zube kako bi se dobilo optimalno rješenje prihvatljivo svim stranama u postupku izrade protetskog nadomjestka. Također, pomoću „wax up“ metode dolazi se do izbora metode za finalni rad. Naravno, budući da se radi o potpuno individualiziranom pristupu, za izradu je potrebno malo više vremena.

Postupak izrade „wax upa“ relativno je jednostavan, ali zahtijeva studiozan rad i stručno znanje kako bi krajnji rezultat bio prvorazredan.

  • Smile design

U vrijeme kad su računala i računalni programi dostupni i sveprisutni, bilo bi šteta ne koristiti nešto od njihovih mnogobrojnih mogućnosti. Jedna od njih je i računalna simulacija budućeg izgleda Vaših zuba. Naime, postoje programi koji omogućavaju preklapanja slike ponuđenih estetskih rješenja umetnutih u Vaše lice. Tako se može u grubo predočiti odnosno simulirati kako će rad pristajati upravo Vama. Naravno, odstupanja su moguća jer izrada umjetnog zubala još je uvijek prije svega ručni rad i za sada ne postoji način da se to izvede bolje. Dakle, uz pomoć računala, racionalno vođena ljudska ruka proizvodi Vaše pomagalo.

Nadomjestke izrađene uz pomoć računalne tehnologije potrebno je ipak dodatno individualizirati, a tu je čovjek još uvijek nezamjenjiv.

PARTNERI

Politika kvalitete

Kod nas je kvaliteta sastavni dio svakodnevnog poslovanja i naše poslovne strategije. Sustav upravljanja kvalitetom primijenjen u tvrtki MEHUN d.o.o. zasnovan je na zahtjevima međunarodne norme EN ISO 9001:2008, a dodjeljen je od certificiranih auditora organizacije TÜV. Cilj navedenog je potpuno ispunjavanje zahtjeva za kvalitetom usluga i procesa.

Sustav upravljanja kvalitetom primjenjuje se na proces izrade zubno-protetskih nadomjestaka odnosno na sve faze i segmente rada od prijama otisaka i izdavanje radnih naloga, praćenja pojedinih faza rada preko kontrole istih do završne kontrole. Sadrži sve zahtjeve radnih procedura, a koje zubotehnički laboratorij Mehun d.o.o. ispunjava.

Pogledano 1129 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Slični oglasi

DENTAL MATAČIĆ – STOMATOLOŠKA ORDINACIJA

+38542 712 435

Ulica Matije Gupca 5, Sračinec, Hrvatska

neparni datum: 07:00-14:30, parni: 13:00-20:30

Oznaka na karti

Zašto smo mi najbolji odabir? Brzo i efikasno Iskustvom i neprekidnom edukacijom osiguravamo sigurnost svakog provedenog postupka uz odgovarajuću brzinu i efikasnost.  Pročitaj više »