ARTERRA HORTIKULTURA

zakinji 104a , Umag, Hrvatska

Web stranica

+38552 730 152

} pon-pet: 09:00-17:00

Arterra je ime koje smo odabrali kako bi opisali svoju viziju kreativnog i inovativnog pristupa hortikulturi i uređenju okoliša. Ime koje obilježava individualni pristup i proces kroz koji Vaše ideje u sinergiji s našim inovativnim rješenjima imaju za cilj stvaranje originalnih, funkcionalnih i prepoznatljivih krajolika.

Arterra je mladi tim bogatog iskustva. Svoja znanja i vještine stekli smo dugogodišnjim radom na značajnim projektima diljem Hrvatske. Naš tim čine vrsni vrtlari građevinari, strojari, inžinjeri hortikulture…

Arterra je sinonim izvrsnosti jer ništa osim najboljeg nije dovoljno dobro. Sigurni smo da ćemo Vaše povjerenje opravdati vrhunskom kvalitetom proizvoda i usluga, toliko sigurni da ćemo Vam ponuditi garanciju. Nećemo Vas uvjeravati da smo najpovoljniji ili najbrži ali uvjeriti ćemo Vas da smo najbolji!

HORTIKULTURA

PROJEKTIRANJE

-Prvi korak u uređenju okoliša, jasno je definiranje njegovih ciljeva, mogućnosti i želja budućih korisnika. Svaki prostor nosi sa sobom svoje izazove a svaki klijent svoju osobnost.
Bilo da se radi o uređenju ili preuređenju, o vrtu obiteljske kuće ili poslovnog objekta, svakom projektnom zadatku, a time i svakom klijentu, pristupa se individualno. To znači da ćete Vi biti aktivni sudionik procesa oblikovanja svog životnog prostora, mi ćemo biti vaši suradnici.
Radilo se o skici ili elaboriranom projektu nudimo vam naše stručno znanje, kreativnost u rješavanju problema i jedinstven smisao za estetiku. Želimo s vama ostvariti iskren odnos koji će donijeti konstruktivne rezultate.
Na Vaš zahtjev izraditi ćemo vam tlocrtno rješenje sa 3D projekcijama, tehničkim detaljima, troškovnikom i detaljnim opisima.

-IZVEDBA

-Zbog naše svestranosti i stručnosti u mogućnosti smo Vam ponuditi izvođenje svih vrsta radova u hortikulturi. Uz napomenu da niti jedan zadatak nije premalen ili prevelik-obaviti ćemo radove u niskogradnji, zemljane radove, sadnju bilja i osnivanja travnjaka sjetvom ili postavljanjem travnih tepiha. Na svaki od ovih segmenta ponuditi ćemo Vam garanciju. Osposobljeni smo i za ekstremna rušenja stabala sa odvozom biljnog otpada.
Pri odabiru bilja pomoći ćemo Vam savjetom, upoznati ćemo Vas sa svim alternativama za obavljanje pojedinog zadatka.
Cilj nam je da zajedno s Vama stvaramo vrtove vrhunske kvalitete, funkcionalnosti i vizualne vrijednosti.

-NAVODNJAVANJE

-Sve veća potražnja za sustavima navodnjavanja u okolišu znak je da su korisnici prepoznali prednost ove jednokratno prilično visoke ali dugoročno opravdane investicije. Nudimo Vam naše znanje i iskustvo od izrade projekata sustava navodnjavanja pa do izvedbe i održavanja istih. Pri izradi sustava koristimo provjereno najbolje materijale od proizvođača koji nude dugoročne garancije. Prilikom projektiranja pojedinog sustava imamo u vidu prostorne datosti, pojedinačne potrebe bilja te značajke podneblja u kojem se isti postavlja.
Pravilno postavljen i programiran sustav navodnjavanja omogućuje optimalnu distribuciju te time i minimalnu potrošnju vode koja zadovoljava potrebe vašeg vrta.
Osim što štedi Vaše vrijeme ugradnja sustava navodnjavanja jamči Vam vrhunski izgled i zdravlje bilja i travnjaka.

-ODRŽAVANJE

Svaki vrt živi je sustav podložan željenim ili neželjenim promjenama što moramo imati u vidu.
Želite li da Vaš vrt u svakom trenutku bude uredan i zdrav a nemate dovoljno vremena ili niste u mogućnosti posvetiti mu pažnju koju traži – prepustite ju u naše, stručne ruke. Poznavanje zahtjeva ukrasnog bilja i travnjaka daje nam prostor da garantiramo izvrsnost u održavanju.
Za svaki vrt napraviti ćemo dugoročni program radova i zaštite koji će, naravno, ovisiti o sezoni i biljnim vrstama koje su u njemu zastupljene.
Također Vam nudimo i obavljanje seoznskih radova održavanja bilo da se radi o proljetnoj ili jesenskoj rezidbi, košnji ili prihrani bilja i travnjaka.

IZRADA OPLOČNIKA

-OPLOČNICI OD KAMENA

-Opločnici od kamena zasigurno daju svoj pečat eksterijeru u kojem se nalaze. Prirodna, neoblikovana škrilja uklapa se u rustikalne i mediteranske vrtove, dok rezani kamen nalazi svoje mjesto i u klasičnom ali i vrlo modernom okruženju.
Kamen je prirodan i vječan, stoga pri izradi staza ili terasa svakako treba razmisliti o ovoj, nešto skupljoj varijanti.

-TLAKOVAC

-Betonski opločnici dostupni su u širokoj paleti boja i oblika. Od jednostavnih elemenata kojima dinamiku određujemo načinom postavljanja elemenata različitih dimenzija, do onih koji izgledom podsjećaju na kamene opločnike.
Pogodni su za opločenja staza, terasa, parkirališta – bitna je samo dobro pripremljena podloga određene nosivosti.

-OPLOČNICI OD DRVENIH OBLICA

-Drvo kao opločnik rijetko je korišteno zbog svoje ograničene trajnosti no zaista ni jedan drugi materijal izgledom ne može se zamjeniti kvalitetno drvo pored bazena ili vrtnih jezera.
Za vrtne staze predlažemo impregnirane drvene oblice koje će svojom neobičnom teksturom pridonjeti izgledu vrta. Ljepota je u detalju.

IZRADA KAMENIH ZIDOVA

-KAMENI ZIDOVI

-Bilo da se radi potpornim, ogradnim ili pregradnim zidovima kamen je uvijek pravi izbor. U svom izvornom obliku ili rezan, sa vidljivom fugom ili bez nje… Prostora za kreativnost ima dovoljno.

-SUHOZIDI

-Tradicija izrade suhozida našla je svoje mjesto u oblikovanju vanjskog prostora. Ovaj nezaobilazni element mediteranskog krajolika preslikan je u vrtove kao autentična kulisa ukrasnom bilju.

INOVATIVNA RJEŠENJA

-RJEŠENJE POKOSA

-Intervencija na pokosu krovnog vrta napravljena je kako se pod teretom nebi ugrozila statika objekta. Da bi izbjegli masu nasipa, volumen je premošćen betonskim okvirom na koji su slagane vreče od tkanine punjene supstratom. Ovo pionirsko, originalno rješenje uspjelo je pomiriti zahtjeve investitora i problematiku terena…. I bez lažne skromnosti, puni smo takvih ideja!

Izravno u vreče sađene su birane pokrivačice tla poput bršljana, puzećeg ružmarina, vinke isl.
Biljke su s vremenom prekrile neugledni ‘zid’ te je on danas zanimljiva zelena padina.

Na samom krovu formiran je razigran vrt od brojnih sorti žednjaka – Sedum sp., vrste koja odlično podnosi konstantnu izloženost suncu i vrlo plitko tlo.

Pogledano 1125 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Nema povezanih oglasa