TURISTIČKA ZAJEDNICA OKRUG

Bana Josipa Jelačića 15, Okrug Gornji, Hrvatska

Web stranica

+38521 887 311

} pon-pet: 08:00-18:00

O NAMA

Prijava i odjava gostiju putem interneta

Obavještavamo sve iznajmljivače smještajnih kapaciteta da je omogućena prijava i odjava gostiju putem interneta. Molimo sve zainteresirane da se jave u ured Turističke zajednice, ili mogu kliknuti na link na dnu stranice i procitati vise o prijavi i odjavi uz nasu pomoc.

Okrug – zaokruženo zadovoljstvo ljetovanja

Na jugozapadnoj strani otoka Čiovo, spojen cestom preko prastarog Trogira s kopnom, nalazi se Okrug. Točnije, dva Okruga: Gornji i Donji. Naziv ovog tipičnog dalmatinskog mjesta dolazi od hrvatske riječi “krug” budući da su oba mjesta raspoređena uzduž kružne uvale na zapadnom dijelu otoka.

Cijelom dužinom uvale i otoka protežu se šljunčane plaže, idealne za obitelji s djecom, ali i za one koji više vole skrivenije uvale samo za sebe.

Bezbroj malih uvala i plaža, sunce i bistro plavo-zeleno more pružaju jedinstvenu priliku uživanja i kupanja u moru.

Ljubitelji aktivnog odmora moga iz bogate ponude izabrati mnoštvo sadržaja. Na raspolaganju su škole ronjenja, skijanje na vodi, najam skutera, let padobranom, fitness centar i teniski tereni, a tu je i raznovrsna ponuda barova na plaži s dobrom glazbom.
Čak 2570 sunčanih sati godišnje, od Okruga je napravilo jedno od najprivlačnijih turističkih odredišta u Hrvatskoj. Srednja temperatura zraka od 16,3 °C i 281 dan u godini s prosječnom temperaturom iznad 10°C, garancija su ugodnog boravka tijekom cijele godine.

TOURIST INFO 

 • RESTORANI
 • AGENCIJE
 • POŠTANSKI UREDI
 • BANKOMATI
 • USLUGE

KAMPOVI

Kamp Rožac

-Kamp Rožac je smješten u Okrugu Gornjem. Udaljen je 2 km od Trogira i 27 km od grada Splita, starog 1700 godina i prepunog znamenitosti, te 7km od Zračne luke Split. Cijeli prostor kampa okružuje prekrasna plaža, a sam kamp je skriven u gustoj borovoj šumi.

Kamp nudi mnoštvo sadržaja za Vaš aktivan i ugodan odmor; rekreativne i zabavne sportove na moru, školu ronjenja sa mogućnošću istraživanja jadranskog podmorja na raznim lokacijama.

U kampu je smješten grill-restoran sa raznovrsnom ponudom jela iz dalmatinske kuhinje, te picerija, pašticerija i beach bar.

Kamp se prostire na površini od 2,5ha-160 parcela sa mogućnošću rezervacije,. Kamp posjeduje sanitarne čvorove i kupatila sa toplom i hladnom vodom te električne priključke.

Auto camp LABADUSA

U sklopu autocampa Labadusa nalazi se konoba u mediteranskom stilu, kamenih fasada i s prostranom natkrivenom terasom. U njoj možete uživati u bogatom gastronomskom opusu dalmatinskih delicija i ugođaju koji je začinjen domaćim maslinovim uljem i pravom kapljicom. Ispred samog restorana je okrugli kameni kafić s baštom tik uz more, s ljuljačkom i toboganom za djecu.

Na samo jednom mjestu možete uživati u smještaju, hrani, piću, kristalno čistom moru i ljubaznosti domaćina. To je uvala koju je teško riječju i slikom opisati, gdje ćete jednom slučajno doći vođeni znatiželjom ili putokazom uz cestu, ali u koju ćete se zasigurno vraćati sretni što ste je otkrili, jer je oaza iskonske i nedirnute prirode.

Unutar autokampa gostima stoje na raspolaganju:

 • rent – a – scooter
 • auto prikolice
 • prikolica / baldehin
 • struja
 • plinski štednjak
 • hladnjak
 • posteljina i sva ostala potrebna oprema
 • market – udaljen 2 km
 • šetnica za životinje
 • sanitarni čvor sa rampom za pristup invalida te rampa za pristup invalida moru

Kamp je otvoren od 15.05. do 15.10.

AKTIVNI ODMOR

Ronjenje

Više od 30 ronilačkih lokacija nalazi se svega 15-80 minuta vožnje brodom od Okruga. To su ujedno najljepše lokacije na području srednje Dalmacije. Prilikom ronjenja moći ćete uživati u bojama bogatim zidovima, obraslima sa svim vrstama koralja, spužvi, špiljama, olupinama, te bogatoj flori i fauni prozirno čistog mora.

Rafting na Cetini

Dođite na kristalno čistu rijeku Cetinu i otkrijte njen slikovit i dojmljiv krajolik. Budite dio njenih prelijepih krajolika, čudesnih vodopada, veličanstvenih dubokih kanjona, slikovitih pećina i zelene šume. Ugodna trosatna vožnja pružit će Vam prekrasne i nezaboravne trenutke.

Izleti

ZNAMENITOSTI

Sv. Karlo Boromejski

Župna crkva Svetog Karla Boromejskog u današnjem obliku sagrađena je 1735. godine. Na njezinu se mjestu prije nalazila kapelica, posvećena istome svetcu. Današnja je crkva jednostavna građevina s četvrtastom apsidom i preslicom za dva zvona na pročelju.

Sv. Ivan Krstitelj

Kapela Sv. Ivana Krstitelja nalazi se u Donjem Okrugu. Godina gradnje crkve je nepoznata. Spominje je Andreis u 17. stoljeću i kaže da su je sagradili seljani. Crkvica je tijekom vremena nadograđivana.

Ljetnikovac Racettin

Ljetnikovac se nalazi u uvali Racetinovac (Pantera). Naročito pobožna obitelj Racettin podiže svoj ljetnikovac i crkvicu posvećenu sv. Antunu pustinjaku 1630. godine.

Uvala Kancelirovac

U uvali Kancelirovac na sjeverozapadnoj obali otoka Čiova nalaze se ostatci Kaštela sv. Ivana, podignutog poput utvrde na hridima stijena.

Crkva Svetog Teodora

Crkva Svetog Teodora nalazi se pokraj mora. Nije poznata godina njezine gradnje, no spominje se 1439. godine. Današnja je crkva sagrađena na mjestu srušene starohrvatske crkve od koje su ostali djelovi kamenog namještaja. Crkva je 1963. godine proglašena spomenikom kulture. Danas je to grobljanska crkva.

Pogledano 522 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Nema povezanih oglasa