AMADEUS- GLAZBENO UČILIŠTE

Mostarska ulica 101, Split, Hrvatska

Web stranica

38521368184

} 09:00-19.00

GLAZBENO UČILIŠTE AMADEUS, UČILIŠTE ZA POP, ROCK I KLASIČNU GLAZBU, osnovano je 1996. godine, u Splitu, Mostarska 101.
Osnivač i vlasnik profesor Denis Bašić, svoje bogato glazbeno znanje i iskustvo (sviranje u mnogim bendovima, snimanje u studiju, skladanje, pisanje aranžmana, vođenje zborova i klapa) želio je prenijeti svim polaznicima škole. Uz klasičnu glazbu učenici upoznavaju i modernu, pop i rock glazbu (po svom izboru), a biraju i glazbeni instrument : klavir, klavijature, akustična, električna gitara,violina, harmonika, mandolina.(neki učenici sviraju dva instrurmenta).

 

-POLAZNICI SVIH UZRASTA
Škola upisuje polaznike svih uzrasta pa imamo mnogo odraslih polaznika, čak i nekoliko roditelja koji sviraju zajedno sa svojom djecom. Za dvoje i više djece iz obitelji odobravamo popust, tako da školu pohađa mnogo braće i sestara. Veliko nam je zadovoljstvo što radimo i s djecom “sa posebnim potrebama”.

-POTIČEMO KREATIVNOST
Nastava je individualna, odnosno dvoje učenika je na satu, svatko svira svoj program, a uče se i zajedničkom muziciranju. Uz notalni program, završni dio obuhvaća sviranje pjesama “po sluhu”, a posebno se prati i daje važnost kreativnosti i afinitetima polaznika, tako da mnogi učenici našeg glazbenog učilišta sviraju u crkvama, mnogi sviraju u pop i rock bendovima, a pojedinci nastavljaju glazbeni put u pravcu klasične glazbe (srednja glazbena škola, glazbena akademija).

-STALNI NASTUPI
Učenici su nastupali na raznim kulturnim događanjima ( dječji festival Mali Split, dječji dom Maestral, dječji odjel KBC Firule, gostovanja u TV emisijama itd), a na kraju svake školske godine svi polaznici nastupaju na završnom koncertu škole.
Uz prof Bašića u školi rade i drugi visokoobrazovani stručnjaci, koji svojim pedagoškim i individualnim pristupom svakom učeniku posebno, stvaraju opuštenu i motivirajuću atmosferu.
Osnovno geslo glazbenog učilišta Amadeus sažeto je u riječima prof Bašića:
“SVE NAŠE POLAZNIKE UČIMO, NE SAMO SVIRATI, VEĆ VOLJETI I ŽIVJETI GLAZBU”.

-METODA NASTAVE
Pohađanje nastave ovisno o instrumentu:

  • 2 puta tjedno po 1 školski sat (45 min)
  • 1 put tjedno blok sat (90 min)
  • 1 put tjedno (60 min)

Raspored se dogovara sa svakim polaznikom ponaosob, i usklađuje sa ostalim njegovim aktivnostima. Samo dvoje učenika na satu, suvremena metoda rada, individualan pristup i individualno napredovanje. Instrument ne treba donositi sa sobom (osim ako učenik želi), jer se koriste školski instrumenti. Na kraju školske godine održava se završni godišnji koncert svih polaznika, te završni godišnji ispit uz podjelu diploma. Ove školske godine (2012/13.) učenici su nastupali na:

  •  Božićnim koncertima u OŠ Ravne njive
  •  OŠ, Brda
  •  humanitarnim koncertima u Dječjem domu Maestral
  •  dječjem odjelu bolnice Firule
  •  Na seminaru pred 200 liječnika iz cijele Evrope
  •  Na natjecanju mladih pjevača Dalmacije

UPISI

Glazbena škola Amadeus vrši upis novih polaznika, za školsku godinu 2015/16 do popunjavanja slobodnih termina, za instrumente: klavir, klavijatura, harmonika, violina, akustična i električna gitara, mandolina. Upisujemo polaznike svih uzrasta (djeca i odrasli). Nastava počinje u rujnu, a upis se vrši na telefon.

Pogledano 636 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Slični oglasi

GLAZBENA ŠKOLA BORIS PAPANDOPULO

+38521 461 005

Papandopulova ulica 15, Split, Hrvatska

09:00-20:00

Oznaka na karti

Privatna osnovna glazbena škola „Boris Papandopulo“ je započela sa svojim radom u Splitu, 1996. godine. Ime je dobila po našem poznatom skladatelju i dirigentu Borisu Papandopulu.  Pročitaj više »