AURORA ULJE- HLADNO PREŠANO BUČINO ULJE

Ulica Braće Bobetko 41, Sisak, Hrvatska

Web stranica

+38544 532 239

} pon-pet: 09:00-18:00

-Naša vizija je učiniti bučino ulje Aurora prijeko potrebnim i neizostavnim sastojkom svakodnevnih jela i slastica tako da njegova konzumacija postane dio kulture jedenja.

-Naša misija je proizvesti čisto bučino ulje bez aditiva iz najkvalitetnijih sjemenki postupkom hladnog prešanja koje se odvija u strogo kontroliranim uvjetima i poduzeti sve napore da ulje Aurora što prije stigne u kuhinje naših zadovoljnih potrošača kako bi obiteljskom gurmanskom objedu podarilo punoću okusa, bogatstvo arome i snagu mirisa otkrivajući pritom pregršt zabave u dekoraciji hrane i čineći svako jelo osebujnim izvorom vitamina i minerala uz potpis zdravlja.

BUČINO ULJE

Karakteristike

Hladno prešano bučino ulje Aurora bogato je esencijalnim masnim kiselinama, proteinima, vitaminima (A, B1, B2, B6, E, C, K) i mineralima (željezom, magnezijem ,fosforim, kalcijem, kalijem i cinkom). Svaki od ovih sastojaka djeluje pozitivno na mnoge tjelesne funkcije, pa je ulje Aurora visokokvalitetna namirnica koja je neophodna u svakodnevnoj prehrani.

Ulje Aurora će školarcima i studentima pospješiti sposobnost učenja i koncentraciju. Pozitivno djeluje na vid, čvrstoću zuba i kosti, te na ten kod djece i problematičnu kožu kod adolescenata. Djeci i mladima je potrebno pri obrani od UV zračenja i izlaganja zagađenom zraku. Također poboljšava imunološki sustav, a osobito je važan izvor vitamina i minerala kod intenzivnog bavljenja sportom.

Proizvodnja

Za proizvodnju ulja Aurora koriste se najkvalitetnije koštice buče golice koje smo uzgojili na vlasitim oranicama. Proces dobivanja ulja hladnim prešanjem je dosta spor, ali i kvalitetan. Bučino ulje Aurora se proizvodi na temperaturi nižoj od 50 °C pri čemu se bučine koštice ne prže i ne kuhaju, već se iz njih samo istiskuje ulje, što znači da su svi vitamini i minerali koje sadrže bučine koštice ostali sačuvani. Zato hladno prešano bučino ulje Aurora ima blagi okus i miris po bučinoj koštici.

Na jednu stranu preše izlazi ulje, a na drugu stranu izlazi iscijeđena masa koštica iz koje proizvodimo aromatično i ukusno bučino brašno. Ulje se nakon prešanja filtrira i taloži, a zatim se puni u boce od 0,25 l i 0,5 l.

Bučino ulje Aurora uvijek je svježe jer se proizvodi u malim količinama ili po narudžbi.

NAŠI PROIZVODI

  • BUČINE KOŠTICE-

Ukusne i zdrave “grickalice” koje se mogu jesti sirove, pržene, posoljene ili neslane. Bogat su izvor vitamina (vitamin E kao biološki antioksidans), minerala (magnezij, fosfor, željezo, cink), proteina i esencijalne masne kiseline omega 3. Zasitne su, ne utječu štetno na vitkost, a organizam obogaćuju vrijednostima neophodnim za očuvanje vitalnosti i zdravlja.

  • BRAŠNO BUČINIH KOŠTICA-

 Koristi se za kruh, peciva i tijesta – 20% brašna bučinih koštica miješa se sa 80% običnog brašna dajući ovim pekarskim proizvodima dekorativnu boju i specifičnu aromu. Idealna je zamjena za orahe, lješnjake i bademe u kolačima, te za gibanice i pite.

  • FINO I SLASNO – HLADNO PREŠANO BUČINO ULJE AURORA- 

Može se koristiti u pripremi svih vrsta jela, pa čak i deserata. Marinirajte bilo koju vrstu mesa u bučinom ulju Aurora, koristite ga kao preljev preko hladnih predjela od sira i svježeg povrća, toplih predjela od tjestenine, začinite njime kuhano povrće ili dekorirajte krem juhe i slastice (zanimljiv specijalitet je sladoled preliven hladno prešanim bučinim uljem).

Bučino ulje je idealno za pripremu svih vrsta salata, a osobito grah salate, krumpir salate, salate od kiselog kupusa, zelene salate, salate od crvenog luka, salate od krastavaca, salate od rajčice, itd.

Ako volite jednostavnost, umočite komadiće kruha ili sira u hladno prešano bučino ulje.

RECEPTI

 

Pogledano 958 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Slični oglasi

OPG MIHALIĆ

0997947631

Tišina Kaptolska, Hrvatska

Oznaka na karti

Registrirano smo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo sa sjedištem u općini Martinska Ves u Sisačko-moslavačkoj županiji. Dugi niz godina bavimo se ratarstvom i voćarstvom.  Pročitaj više »