SIKURIT – ZAŠTITA I SIGURNOST

Ulica Ante Dukića 5, Pula, Hrvatska

Web stranica

+38598 974 06 58

} 08:00-17:00

Temeljimo se od stručno osposobljenih djelatnika sa višegodišnjim radnim iskustvom u tom području.
Osnovne djelatnosti tvrtke su uvoz,projektiranje, konzalting, prodaja, montaža i servis sustava tehničke zaštite (PROTUPROVALA, VATRODOJAVA,VIDEONADZOR).
Svi naši djelatnici posjeduje zaštitarsku licencu za obnašanje djelatosti tehničke zaštite izdanu od strane MUP-a koja je obavezna po Zakonu o privatnoj zaštiti.

Iz naše ponude još izdvajamo:

  1. ELEKTRONSKA ZAŠTITA ARTIKALA
  2. PARLAFONI
  3. SUSTAVI ZA KONTROLU RADNOG VREMENA I KONTROLU PROLAZA
  4. SATELITSKI I ZEMALJSKI ANTENSKI SISTEMI

VIDEONADZOR

Dok su se u prošlosti kamere videonadzora koristile isključivo za nadgledanje, danas je, prvenstveno zahvaljujući primjeni digitalne tehnologije, sustav videonadzora sastavni dio interaktivnog sustava tehničke zaštite. Vanjske ili unutarnje, skrivene ili za specijalne namjene,kamere mogu biti kontrolirane ručno ili automatski, pomoću detektora kretanja, a njihov se signal može pregledavati u stvarnom vremenu na monitorima koji prikazuju slike s 1 do čak 32 kamere, ili pak pohranjivati na tvrdi disk digitalnih snimača. Slika s digitalne video kameremože se ujedno, u stvarnom vremenu, prikazati i na televizoru, zaslonu računala i novijih GSM telefona, ili na Internet stranici, kojoj možete pristupiti s bilo kojeg računala ili GSM telefona koji imaju pristup Internetu.Videonadzor je veoma bitan segment sustava tehničke zaštite.

Kamere imaju vrlo važnu ulogu jer o njima ovisi kvaliteta slike. Pri odabiru kamera moramo paziti na nekoliko detalja, a to su:

– osvijetljenost područja (minimalno osvjetljenje, potpuni mrak, izravna svjetlost)

– namjena (odvračanje, prepoznavanje ili identifikacija osobe)

– izgled (klasična, kompaktna, mini i skrivena, pokretna, antivandal, itd.)

PROTUPROVALA

Protuprovalni i protuprepadni sustavi već se godinama koriste kao uspješna mjera prevencije kaznenih djela provale i razbojništva. Ta dva sustava se na objekte na kojima je realna opasnostod oba tipa kaznenih djela ugrađuju kao jedan i korisnici ih tijekom boravka u objektu koriste kao protuprepadani sustav, a kada u objektu nema nikoga, aktiviraju protuprovalni sustav.Oba sustava važan su čimbenik ostvarivanja gotovo svih ciljeva korisnika sustava tehničkezaštite. Njima se postiže odvraćanje, rano otkrivanje, uzbunjivanje i usporavanje počinitelja teuzbunjivanje i intervencija zaštitarskih ekipa. Najvažnije funkcija ovog sustava je odvraćanjepočinitelja kaznenih djela – oni biraju nezaštićena i slabije zaštićena mjesta kao objektenapada.

Osnovni zadatak protuprovalnog sustava je da u najranijoj fazi spriječi pokušaj provale u štičeni

prostor.

Osnovni protuprovalni sustav sastoji se od:

1.Alarmna centrala je centralni uređaj na koji su povezani svi ostali elementi. Centrala ima ugrađen digitalni telefonski komunikator putem kojeg je stanje protuprovalnog sustava moguće dojaviti u dojavni centar neke tvrtke za sigurnost ili na privatne telefonske brojeve

2. Tipkovnica uključuje i isključuje sustav, prikazuje razne događaje, aktivira dodatne uređaje (klima, svijetlo, sirena itd.)

3. Magnetni kontakt uključuje alarm pri pokušaju otvaranja vrata, prozora i sl.

4. Prostorni detektor štiti prostor unutar objekta, a može biti raznih dimenzija i tehnologija (IC, MW, dvostruke i trostruke tehnologije, neosjetljiv na kućne ljubimce, itd)

5. Detektor loma stakla aktivira alarm u slučaju razbijanja stakla prije ulaska u štičeni prostor

6. Vanjska sirena odvrača od pokušaja provale, a prilikom uključenja uzbunjuje okolinu

7. Unutarnja sirena ometa i spriječava provalnika u naumu

8. Komunikacija Digitalni komunikator je najčešće dio alarmne centrale, ali ukoliko centrala nema ugrađen komunikator ili se umjesto komunikacije na dojavni centar želi poslati govorna poruka na npr.mobitel vlasnika, na centralu se spajaju dodatni komunikatori ili pozivnici. Komunikacija se najčešće odvija putem klasične telefonske linije, ali se u slučaju nedostatka telefonske linije ili zbog veće sigurnosti upotrebljavaju i IP, GPRS i GSM komunikatori za najviši stupanj sigurnosti dojave.

VATRODOJAVA

Najveći broj požara događa se u kućanstvima i na mjestima na kojima boravi puno ljudi.

Pravovrmeno reagiranje značajno smanjuje opasnost od nastajanja požara i njegovog širenja, a time i stradavanje ljudi

Zakon o zaštiti od požara određuje u koje se objekte mora ugraditi sustav vatrodojave, no vlasnici poslovnih prostora i kuća sve se više odlučuju na ugradnju.

Sve više kućanstava ima instaliran plin ili plin u boci, a njegovo istjecanje je veoma opasno radi trovanja, zapaljivosti, ali i eksplozije.

NAŠE REFERENCE POGLEDAJTE OVDJE.

Pogledano 1121 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Nema povezanih oglasa