HIPPOCAMPUS RONILAČKI CENTAR PULA

Autocamp Stoja, Pula, Hrvatska

Web stranica

+38598 255 820

} pon-pet: 09:00-19.00

Hippocampus ronilački centar nalazi se na dvije različite lokacije, u autokampu Stoja u Puli i u turističkom naselju Bi village kraj Fažane. Ukoliko želite otkriti ljepote istarskog podmorja, ronilački centar Hippocampus idealna je ishodišna točka, bilo da želite započeti tečaj ronjenja ili zaroniti do nekih od najpoznatijih potopljenih brodova Istre kao što su Baron Gautsch, Podmornica,Varese, etc. Ukoliko vas privlači ronjenje uz zidove ili tunele opet ste na pravom mjestu jer u našoj ponudi imamo nekoliko takvih ronilačkih destinacija. Ronilački centar okružen je gustom borovom šumom nedaleko od šljunčane plaže koja je idealna za početnike koji žele zaroniti po prvi puta ili započeti sa školom ronjenja ( PADI, CMAS, UDI ).

Prije svega tu mislimo na kvalitetan odabir i školovanje vodiča, te na kvalitetnu pripremu prije urona.

Ronilačke Lokacije u Puli i IstriLokacije ronjenja

RONJENJE S OBALE

U blizini ronilačkog centra nalaze se dvije različite pozicije ronjenja s obale. Ronjenje s obale je dostupno svim ronilačkim kategorijama.

RONJENJE S BRODOM

GALEBOVE STIJENE
Udaljenost putovanja brodom: 5 min.
Maksimalna dubina:17m
Minimalna dubina: 3m
Roni se uz okomitu stijenu na dubini do 10 metara koja krivuda uz obalu i vodi vas u nekoliko tunela i prolaza. Na kraju stijene ulazi se u tunel dugačak 20 m na čijem kraju je velika pećina promjera oko 20 m i visine 10-15 m kroz koju se može izaći na obalu. Često se koristi za drugi zaron tijekom dana ili jednostavno za provjeru znanja.

STOJA
Udaljenost putovanja brodom: 5 min.
Maksimalna dubina : 25m
Minimalna dubina: 5m
Pogodna je za sve vrste ronioca i sve kategorije jer se roni uz obalu istoimenog kampa, na njegovom sjevernom rtu. Teren je prilično strm u odnosu na obalu, a karakterizira ga stjenovita nepravilna konfiguracija s puno usjeka i kanjona između stijena.
Minimalna starosna dob: 10 godina

KANJON
Udaljenost putovanja brodom: 5 min.
Maksimalna dubina: 25m
Minimalna dubina: 3m
Mjesto se nalazi na rtu Verudela, na kanjonu koji se uzdiže do 20 m nad morem. Dubina je 3-7 m, dok se pri izlasku iz kanjona prolazi kroz nekoliko prirodnih tunela na dubini od otprilike 5 m, a potom se teren strmo spušta do 25 m dubine. Uz strminu se nailazi na 2 velike pećine te puno malih rupa i pećina na dubinama 16-19 m.

SVJETIONIK
Udaljenost putovanja brodom: 7 min
Maksimalna dubina 28m
Minimalna dubina: 3m
Ovo je jedan relativno kratki zid dužine 100 m, smješten uz hotelsku plažu. Uglavnom se roni u jednom smjeru, a na stepenastoj je padini lako odrediti željenu dubinu. Pozicija obiluje raznom ribom i rakovima, a nije rijetkost vidjeti hlapove i ugore. Zbog male dubine, vrlo je pogodna za početne kategorije ili prva ronjenja nakon duže stanke.

OTOK FRAŠKERIĆ
Udaljenost putovanja brodom: 10 min.
Maksimalna dubina 25m
Minimalna dubina: 4m
Pozicija se nalazi na sjevernom dijelu otoka Fraškerić i jedna je od najljepših pozicija za ronjenje na zapadnoj obali Istre,a njezina su posebnost 4 pećine kroz koje ronioci prolaze tijekom ronjenja. Pogodna je za sve ronilačke kategorije kao i za sve vrste tečajeva.

OTOK FRAŠKER
Udaljenost putovanja brodom: 10 min.
Maksimalna dubina 30m
Minimalna dubina: 6m
Iako struje nisu jake, ovdje se zbog jednostavnosti i većeg užitka roni samo u jednom smjeru, niz struju, a brod cijelo vrijeme prati grupu. Pozicija je vrlo zanimljiva jer se cijelo vrijeme roni uz zidine i stijene koje čine 2-3 kaskade i to od 15, 18-20 te preko 20 metara. Zidovi su vrlo raznoliki puni udubina i rupa koje nastanjuju ribe i rakovi.

JARBOL
Udaljenost putovanja brodom: 12 min.
Maksimalna dubina: 35m
Minimalna dubina: 6m
Okomit zid koji se spušta sa 10-14 m na 28 m dubine pun je rupa i spilja raznih veličina koje se lako razgledavaju ne ulazeći u njih. Na dubini od 25 m nalazi se u stijenu zaboden brodski jarbol ispod kojeg su još vidljivi ostaci broda.. Pri povratku nailazi se na pećinu na dubini od svega 9 m u koju se može ući.

BUMBIŠTE
Udaljenost putovanja brodom: 12 min.
Maksimalna dubina: 33m
Minimalna dubina: 8m
Izuzetno lijepa pozicija s vrlo dugim i raznovrsnim zidom koji se proteže preko 200 m u dužinu vrlo je pogodna za sve vrste tečajeva i sve vrste ronioca. Za vrijeme ronjenja, koje se po želji, može odvijati na dubinama do ili preko 20 metara, obilazi se nekoliko podvodnih rtova s bezbroj rupa i podvodnih hridi od kojih svaka obiluje bojama i raznovrsnim životom. U vodu se ulazi svega nekoliko metara od obale što ronjenju daje posebnu sigurnost.

Ponuda Smještaja u Autokampu Stoja i Bi Village

Kamp Stoja, smješten na istoimenom poluotoku, završetak je kopna u cijelosti podređen vašem odmoru i užitku. Stjenovita obala i predivni kamp u Puli, rezervirani za istinske zaljubljenike u pripitomljenu divljinu, pravi su raj za robinzonske pustolove koji osim uživanja u zemaljskim ljepotama mogu uroniti i u čaroban podvodni svijet. Pronađite svoju stranu svijeta u sjeni mirisne borove šume. Kamp Stoja je komadić iskonske prirode za potpun sklad duha i tijela. Tri kilometra od povijesnog centra Pule, površinom od 167.000 m2 zauzima istoimeni poluotok, jedan od najživopisnijih predjela pulske obale…

SMJEŠTAJBI VILLAGE

Predstavlja najmodernije i najefikasnije rješenje koje možete poželjeti za vaš odmor. Smješten nasuprot Nacionalnog parka «Brijuni», sa svojom predivnom plažom, turističko naselje Bi Village okruženo je borovom šumom i sredozemnim raslinjem.

Pogledano 533 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Slični oglasi

DIVING CENTAR INDIE – RONILAČKI KLUB

+385 52 545 116

Jadreški 28g, Hrvatska

pon-pet: 09:00-19:00

Oznaka na karti

Otvoreni smo od 1998 godine i smješteni u Banjolama u Autokampu Indije,malom mjestašcu nedaleko Pule, okružen prekrasnom borovom šumom, blizu mora sa pogledom na otoke i zalazak sunca.  Pročitaj više »

DIVING CENTAR SHARK – RONILAČKI CENTAR

+38598366110

Autocamp Medulin, Medulin, Hrvatska

pon-pet: 09:00-19:00

Oznaka na karti

Registrirani smo PADI 5* IDC (Instructor Development Center) i MARES diving center. Uz PADI ronilačke tečajeve održavamo i tečajeve za tehnička ronjenja po PSS i IANTD programu.  Pročitaj više »