VOĆNE RAKIJE ŠIMIĆ

Trg Svetog Trojstva 20, Požega, Hrvatska

Web stranica

098 256878

} 09:00-19:00h

Obiteljski obrt „Šimić“ obuhvaća površinu od 17 hektara od čega je 7 hektara pod nasadima kruške Viljamovke, 7 hektara šljive Čačanska rodna, Valjevkai Čačanska Ljepotica, zatim 3 hektara akumulacijskog jezera te destilerije za preradu voća u voćni destilat. Glavna djelatnost obrta je proizvodnja voća i prirodnih voćnih rakija od kojih izdvajamo viljamovku, šljivovicu, višnjevaču, jabukovaču, trešnjevaču, medovaču i druge vrste.

Obiteljski obrt „Šimić“ osnovan je 1995. godine kada je podignut prvi nasada kruške Viljamovke na površini od 7 hektara. Nakon dvije godine investirano je u sustav za navodnjvanje (kap po kap), u protugradnu mrežu (protiv leda – tuča) te u sustav (anti frost) sustav za zaštitu od mraza. Daljnjim investicijama u voćarstvu, 2005. godine podignut su novi nasadi šljiva ( Čačanska rodna, Valjevka, Čačanska Ljepotica) na površini od 7 hektara koja se nalazi na istoj lokaciji kao i nasadi kruške Viljamovke.
Voće iz gore navedenih nasada plasira se dio kao konzumno voće, a dio ide u preradu, u vlastitoj destileriji koja je podignuta 2000. godine s ciljem da se zaokruži cjelina od proizvodnje, prerade voća u prirodne 100% voćne rakije koje na tržištu nalaze na veliko zanimanje potrošača.

VOĆNE RAKIJE

  • Viljamovka- Viljamovka je najcjenjenija među rakijama, prepoznatljivog mirnog, plemenitog okusa, veoma otmjena. Među stotinama sorti krušaka proizvodi se isključivo od kruške viljamovke. Jedinstveno sočna aroma sa prijatnim voćnim okusom.Požeška Viljamovka pruža jedinstvenu punoću okusa i arome, a pitkost ovog pića rezultat je pažljivo vođenog proizvodnog procesa. Požeška Viljamovka Willijams dobivena sa vlastite plantaže od 7 ha odlikuje se po tome što je sama proizvodnja pod vodstvom struke od prvog dana podizanja nasada. Proces dobivanja Viljamovke odlikuje se po tome što se radi na novim destilacijskim kotlovima sa mogućnošću odvajanja frakcija. Fermentacija se odvija anarobnim spremnicima sa mogućnošću regulacije hlađenja.
    Pažljivom destilacijom sačuvali smo karakterističan okus i intenzivnu i plemenitu aromu Viljamovke i proizveli prirodnu rakiju vrhunske kvalitete.Naša rakija proizvedena je od 100% voća. Da bi se osjetila punoća okusa Viljamovku treba servirati rashlađenu u specijalo brendiranim čašama. Viljamovka ima vodeću poziciju u proizvodnom asortimanu destilerije Willijams na domaćem i inozemnom tržištu.Stoga Vam preporučamo da svakodnevno uživate uz čašicu požeške Viljamovke destilerije Šimić.
  • Šljivovica- Šimić šljivovica predstavlja odličan primjer harmoničnog spoja šljive i hrasta koji daje dubinu i bogatstvo okusu i mirisu. Prepoznatljivog savršeno izbalansiranog i intenzivnog voćnog okusa, Šimić šljivovica pruža istinsko uživanje ljubiteljima vrhunske tradicionalne šljivovice.Šimić šljivovica dobivena je dvostrukom destilacijom pažljivo odabranih sorti šljiva. Biranje samo najboljih zrelih plodova i odstranjvanje koštica prije fermentacije čini da Šimić šljivovica ima jedinstven okus i miris. Njena boja, posebna aroma i okus obogaćen nježnim tonovima vanilije potječu od hrastovine u kojoj odležava. Pun, svjež, razvijen miris otkriva raskoš šljiva od kojih je napravljena.
    Na okusu je puna, čista, harmonična i zaokružena. Koriste se šljive dobivene iz vlastitog voćnjaka koji se prostire na više od 8 ha na lokaciji nedaleko od Požege. Preporučuje se serviranje ove rakije na sobnoj temperaturi, kao aperitiv ili digestiv. Odlično se slaže uz slana predjela, tradicionalna i jela jačeg okusa, zrelije sireve ili na kraju objeda, uz čokoladni kolač.
  • JABUKOVAČA- Rakija od jabuka proizvedena je pažljivo odabranom tehnologijom vrenja i destilacije zrelih plodova jabuke. Ugodne je, veoma fine, lagano razvijene arome svježeg voća u kojoj se blago osjeća miris jabuke. Harmoničan, zaobljen i privlačan okus svojstveni su ovom lijepom piću
  • TREŠNJEVAČA- Kvalitetno proizvedeno sa sačuvanim finim sortnim mirisom i okusom voća. U njenoj se finoj i otmjenoj aromi može uživati i poslužiti kao digestiv ili aperitiv.

Ukoliko ste zainteresirani, na linku možete preuzeti CJENIK u pdf formatu.

Pogledano 1027 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Nema povezanih oglasa