PLAVA LAGUNA DIVING

Plava Laguna, Poreč, Hrvatska

Web stranica

+385 95 252 6465

} pon-pet: 09:00-22:00

BLUE LAGOON DIVING nalazi se u turističkom naselju Plava laguna kraj Poreča u oazi mora i zelenila, u blizini hotela i apartmana Galijot.

Ronilački centar Plava laguna otvoren je od početka travnja do kraja listopada. Uz prethodni dogovor i najavu ronilački izleti mogući su i izvan tog razdoblja.

Ronjenja organiziramo na plićinama (“šekama”) koje su od Centra udaljene 10-30 min vožnje našim ronilačkim brodom.

Uz dnevne ronilačke izlete organiziramo i noćne, te ronjenja na olupini Coriollanus i u špilji na otočiću Banjole kraj Rovinja.

Organizacija ronjenja pozicije

Roni se u plićinama čija se dubina kreće od 5 do 39 metara. Najbolje pozicije na našem području uglavnom su na dubinama od 17 do 25 metara. Odabir mjesta za ronjenje ovisi o željama gostiju koji izlaze na ronjenje, trenutnoj vidljivosti pod morem i vremenskim prilikama.

Ronjenje s obale

U blizini ronilačkog centra može se na ronjenje i s obale. Najveća dubina je 12 metara, teren može poslužiti za različite vježbe, provjeravanje opreme, prva ronjenja u otvorenom moru i sl.

Škola ronjenja

U ronilačkom centru Plava Laguna – BLUE LAGOON DIVING nalazi se škola ronjenja SSI – SCUBA SCHOOLS INTERNATIONAL, gdje možete brzo, lako i jednostavno naučiti roniti, ili usavršiti vaše ronjenje, vještine i znanja rekreativnog ili profesionalnog ronjenja.

Profesionalni instruktori SSI – SCUBA SCHOOLS INTERNATIONAL pomoći će vam da na siguran i zabavan način upoznate fascinantni podvodni svijet.

U školi ronjenja možete, ovisno o vašim sposobnostima i željama, sudjelovati u programima različitih SSI – SCUBA SCHOOLS INTERNATIONAL tečajeva i CMAS.

Ronilački kućni red:
• Roniocima koji su sami došli na ronjenje partnere se određuje na brodu
• Prije samog ronjenja voditelj izleta ukratko na “brifingu” obavještava ronioce o osnovnim podacima i karakteristikama pozicije – dubina, struja, temperatura mora, konfiguracija terena i sl.
• Za trajanje ronjenja brod je usidren
• Zaronjava se po sidrenom lancu. U pravilu, ako ga se pronađe, izronjava se također po sidrenom lancu.
• Roni se u granicama krivulje sigurnosti.
• Svaki ronilac mora sam planirati svoje ronjenje, odnosno brinuti o zraku i proteklom vremenu.
• Ronilački centar pruža uslugu vođenja ronioca u podmorju.

 

Pogledano 399 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Nema povezanih oglasa