MLJEKARA BIZ

Buk 43, Pleternica, Croatia

Web stranica

034268003

} 09:00-19:00h

Mljekara BIZ nastala je 1994. godine i u potpunom je vlasništvu obitelji Bošnjak. Sjedište mljekare je u Buku 43. Otkupom mlijeka od kooperanata iz okolice (isključivo iz požeške “Zlatne doline”) mljekara se razvila u renomiranu tvrtku koja danas opskrbljuje trgovačke lance Mercator,Getro,Billa,Kauflannd,te lokalne trgovine poput Metre koja ima 50-tak trgovina ili PZ `Dolina sunca` iz Jakšića koja ima nekoliko trgovina, te dječje vrtiće, škole i bolnice Požeško-slavonske županije, te robnu marku za “Biljemerkant”Tvrtka također surađuje i s Udrugom uzgajivača simentalskih goveda.

Certifikat “ISO 9001” za naše proizvode dobili smo 2000. godine, a certifikat HACCAP dvije godine kasnije.
Mljekara BIZ ima odličnu suradnju s Američkom razvojnom agencijom – USAID već nekoliko godina

Članica smo Udruge prerađivača mlijeka, koja je osnovana u veljači 2006. godine i koja svojim aktivnostima doprinosi održivom razvoju mljekarskoga sektora RH i opstanku ruralnih područja i njihova stanovništva.

Mljekara BIZ danas zapošljava preko 30 djelatnika i surađuje s preko 270 kooperanata-proizvođača mlijeka, među kojima je i Mato Kovačević iz Poloja, počasni predsjednik Udruge uzgajivača simentalskih goveda, koji je ujedno i najveći proizvođač mlijeka u Požeštini, kao i Vladimir Tadijal iz Tominovaca i Josip Lukić iz Drage.

PROIZVODI:

  • Mlijeko
  • Svježi sirevi
  • Sirevi
  • Vrhnja i jogurti
  • Mliječni namazPogledano 827 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Nema povezanih oglasa