MAX MONT – GRIJANJE, HLAĐENJE, VODA, PLIN

Milotski breg 9 , Žminj, Hrvatska

Web stranica

+385 52 846 120

} pon-pet: 08:00-16:00

USLUGE:

Solarno grijanje

Solarnim kolektorskim grijanjem grije se sanitarna voda tokom godine, a primjenjuje se i na instalacijama centralnog grijanja u zimskom periodu.
Preporučujemo ovaj oblik grijanja sanitarne vode jer:
• Energija sunca je stalna, teorijski se koristi 365 dana u godini
• Energija sunca je ekološki čista i besplatna.
• Troškovi ugradnje sistema su mali u odnosu na vijek eksploatacije i samo se jednom plaćaju kod ugradnje sistema.
• Energija sunca štedi druge energente koje plaćate a investiciju vraćate za dvije do pet godina

Radijatorsko grijanje

Radijatori su najraširenija grijaća tijela u domovima i javnim objektima. Jednostavni su za ugradnju i danas su sve boljeg dizajna, pa se dobro uklapaju u prostor. I funkcionalnost im je bolja nego prije, pa su manji i učinkovitiji.

Važno je pri projektiranju radijatorskog razvoda dobro izbalansirati cjevovod kako bi sustav dobro radio.

Ukoliko namjeravate ugraditi radijatorsko grijanje, u novi ili adaptirani objekt, slobodno nas zatražite ponudu. Instalacije projektiramo po pravilima struke, oprema je od pouzdanih dobavljača, a ugradnju rade iskusni instalateri.

Navodnjavanje

Sustavi za navodnjavanje osiguravaju kvalitetan i uspješan rast travnjaka, biljnog materijala te njegovan izgled vrta obzirom da omogućavaju ujednačenu i pravodobnu opskrbu vodom te samim time i znatnu uštedu vremena i troška vode.
Važno je istaknuti da je za lijep izgled travnatih površina vrlo bitno zalijevati ih u vrijeme kada se temperatura tla i zraka približe sličnoj vrijednosti odnosno noću.

Tako automatski sustav za navodnjavanje omogućuje umjesto nas, kada i nismo baš u mogućnosti to učiniti, aplicirati na površinu u pravom trenutku točno određenu potrebnu količinu vode.
Kod ugradnje sustava za navodnjavanje koristimo materijale najvišeg standarda renomiranih proizvođača sustava za navodnjavanje te jamčimo servis i rezervne dijelove.

Peleti

Peći na drvene pelete namijenjene za grijanje prostorije zrakom uz pomoć ugrađenog ventilatora i vodom preko radijatorskog centralnog grijanja.
Peći na pelet šire topli zrak prostorijom kroz specijalne rešetke na prednjoj strani peći. Programirane su u smislu prilagođavanja količine i vremenskog raspona grijanja.
Peći u sebi imaju programator kojim je moguće automatski peć paliti i gasiti u zadano vrijeme. Moguće je peć paliti i mobilnim telefonom za što je potreban dodatak koji se instalira na peć. Pelet kao 100% ekološko biogorivo postaje zamjena za sve skuplju naftu, plin ili struju. Uključivanjem trgovanja peletima na međunarodne burze pelet je energent budućnosti. Ugradnjom pelet peći u svoj dom sebi osiguravate velike uštede na troškovima grijanja.

Multi split sustav

Multi split sustav sastoji se od dviju ili više unutarnjih jedinica te jedne vanjske jedinice, a idealan je za potrebe hlađenja više prostorija odjednom. Raspon snage im je najčešće između 4,0 i 18 kW, a gotovo uvijek su inverteri.

Klime se razlikujemu i po tipu unutarnje jedinice. Najčešće su korištene zidne jedinice, ali postoje i kanalne, idealne za skrivenu ugradnju jer su kod njih vidljive samo vanjske rešetke; potom kazetne unutarnje jedinice, koje su prikladne za ugradnju u strop, te podno-stropne jedinice koje se, jasno, ugrađuju na pod ili strop

Voda i kanalizacija

Tvrtka izvodi sve vodovodne instalacije sa vrhunskim materijalima koji su godinama korišteni i provjereni na brojnim objektima koje smo završili.
Stanovi u zgradama uglavnom imaju riješene vodovodne instalacije, a pri gradnji nove građevine ili renoviranja dotrajale nemojte se ustručavati pravodobno zatražiti stručno mišljenje jer je odluka o vodovodnoj instalaciji jedna od najvažnijih u kućanstvu.

Uz to, vodovodne se cijevi u stambeni prostor uvode prije žbukanja prostorija (prije stavljanja pločica, ličenja prostorije) tako da do njih nećete tako lako doći ako odaberete pogrešno rješenje vodovodne instalacije.
Već pri projektiranju kuće mora se povesti računa o tome da kupaonica, praonica i WC budu bliže jedno drugom, po mogućnosti na istom zidu kako bi vodovi bili što kraći. Rasporedu cijevi trebate posvetiti dovoljno vremena. Prije uvođenja nove ili mijenjanja postojeće vodovodne instalacije dobro je napraviti nacrt tih instalacija te odlučiti ostaju li svi odvodi i dovodi ondje gdje su bili ili ih pomičete na neko novo mjesto. Najbolju pomoć pritom može pružiti ovlašteni inženjer koji se bavi projektiranjem vodovodnih instalacija.
U mogućnosti smo ispuniti sve zahtjeve naših kupaca.

Podno grijanje

Podno grijanje se danas ugrađuje u modrne kuće, vile, domove, javne ustanove…

Ono, s obzirom da radi na nižim temperaturama u odnosu na radijatorsko grijanje, ima manje energetskih gubitaka time troši manje energije.

Prijenos topline vrši se isijavanjem, za razliku od radijatorskog gdje se toplina prenosi preko toplog zraka. Kao rezultat, osjećaj topline je puno ugodniji, a olakšane su i respiratorne funkcije . Podno grijanje je posebno pogodno za astmatičare i sve osobe osjetljive nosne sluznice, alergične na prašinu ili astmatičare.

Podno grijanje pruža mogućnost proširenja na zidove, kao i ljetnog hlađenja – prolaskom hladne vode kroz cijevi. Takovo hlađenje je također puno zdravije od onog klasičnim klima uređajima, jer ne hlade zrak, već pod i zidove na ugodnih 20-23 C . Izbjegavaju se prehlade i hunjavice, tako karakteristične za klasične rashladne uređaje.

Split sistemi

Najčešće u primjeni klima uređaja nailazimo na pojam split-sustav klima uređaja.
Split-sustav je izvedba klima uređaja koja se sastoji od dva osnovna dijela, vanjske i unutarnje jedinice.
Vanjska jedinica se sastoji od kompresora i kondenzatora, dok se u unutarnjoj jedinici nalazi isparivač.
Vanjska i unutarnja jedinica povezane su bakrenim izoliranim cijevima u kojima se nalazi radna tvar – freon.

Plinska instalacija

Plinska instalacija je instalacija od glavnog zapora za zatvaranje na kraju priključka koji služi za prekid opskrbe plinom do ispusta dimnih plinova, a sastoji se od plinskog cjevovoda s opremom, plinskih uređaja i trošila, uređaja ili otvora za opskrbu zrakom za izgaranje i odvod dimnih plinova.
Projekt plinske instalacije potrebno je izraditi bez obzira radi li se o novoj ili postojećoj građevini, odnosno kod izmjene postojeće plinske instalacije.

Projekt instalacije može izraditi samo ovlašteni projektant strojarskih instalacija.

Pogledano 607 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Nema povezanih oglasa