PAINTBALL KLUB DUM DUM

Oroslavje, Hrvatska

Web stranica

+38595 516 9608

} pon-ned: 09:00-18:00

PAINTBALL IGRE

 • OSVOJI ZASTAVU
  U igri “Osvoji zastavu” natječu se dvije ekipe koje imaju polazne baze jednako udaljene od središta terena. Obje ekipe imaju isti zadatak: osvojiti zastavu koja se nalazi u središtu terena i prenijeti je u protivničku bazu. U drugoj varijanti igre, ekipe moraju uzeti zastavu koja se nalazi na sredini terena i zastavu u protivničkoj polazišnoj bazi te obje prenijeti u vlastitu polazišnu bazu. Kako bi osvojili protivničku zastavu, svaki tim u dinamičnom i natjecateljskom okruženju treba što uspješnije realizirati dogovorenu strategiju. Protivničke ekipe označene su različitim bojama odijela.

 • IZDAJNIK
  Cilj igre je eliminirati protivničkog zapovjednika, ali oprezno, jer se u svakoj ekipi nalazi jedan izdajnik koji će okrenuti protiv svoje ekipe. Svaka ekipa ima špil karata iz kojeg svi igrači izvlače karte. U svakom špilu se nalaze po jedan kralj i jedan jocker. Samo igrači koji su izvukli kraljeve pokazuju svoju kartu. Oni su zapovjednici svoje ekipe. Oni koji su izvukli jockere su izdajnici. Izdajnici kao i svi ostali igrači ne otkrivaju svoj identitet. Zapovjednici su označeni trakom na obje ruke. Izdajnici se mogu okrenuti protiv svoje ekipe u bilo kojem trenutku nakon početka igre. Pobjeđuje se eliminacijom suparničkog zapovjednika. Ako izdajnik eliminira zapovjednika, protivnička ekipa pobjeđuje.

 • NAPAD I OBRANA
  U igri sudjeluju dvije ekipe: napadačka i obrambena. Obrambena ekipa postavljena je na ograničenom i omeđenom području unutar kojeg se nalazi zastava. Branitelji ne smiju napuštati područje koje im je određeno. Napadači mogu napadati s bilo kojeg položaja na terenu. Pogođeni igrači ispadaju iz igre. Eliminirani igrači ne smiju gestama ili govorom otkrivati namjere, ili lokacije protivničke ekipe. Pobjeda napadača se ostvaruje u trenutku skidanja zastave. Pobjeda branitelja se ostvaruje zaustavljanjem napadača u skidanju zastave.

 • PREDSJEDNIK
  Jedan igrač dobije ulogu predsjednika i ne nosi marker (pušku) te za vrijeme igre ne smije biti pogođen. Igrači iz njegova tima moraju ga odvesti do određene točke na terenu dok ih protivnički igrači napadaju.

 • OSVOJI PROTIVNIČKU BAZU
  U igri sudjeluju dvije ekipe od dva ili više igrača. Na svakoj strani terena nalazi se baza. Prije početka igre svaka ekipa podiže svoju zastavu u svojoj bazi. Pobjeda se ostvaruje kad jedna ekipa osvoji protivničku bazu, odnosno skine zastavu protivničke ekipe i podigne svoju zastavu. Ekipa koja ima podignute svoje zastave u obje baze je pobjednička. U igri nije potrebno eliminirati protivničku ekipu za pobjedu.

 • ELIMINACIJA
  Na terenu se nalaze dvije ili više ekipa koje igraju svaka za sebe. Zadatak igre je eliminirati sve protivničke ekipe koje se nalaze na terenu.

 • LOV NA ZECA
  U igri „Lov na zeca“ ekipa lovaca lovi jednog igrača (zeca). Kako bi „zecu“ dali određenu prednost, može mu se dodijeliti marker i štit ili ga oboružati s puno više municije od lovaca koji najčešće dobiju svaki 20 kuglica. „Zec” ima 5 minuta prednosti od ulaska u teren, a lovcima je zabranjeno pratiti gdje ide. Svi lovci moraju započeti igru u isto vrijeme s istog mjesta. Znak za početak igre mora biti dovoljno jasan kako bi i „zec“ znao da je lov počeo. Pogođeni igrači izlaze iz igre. Ako „zec“ nosi štit, pogodak u štit nije eliminacija. Lovac ispada iz igre kad potroši municiju. Igrači koji su eliminirani ni na koji način ne smiju otkriti lokaciju protivničkih igrača.

 • ZATVOR
  Cilj igre „Zatvor“ je zarobiti sve protivničke igrače. Pogođeni igrač odlazi u protivnički zatvor i ostaje tamo dok ga suigrači ne oslobode dodirom. Oslobođeni igrač se priključuje igri.
  -zabranjeno je gađati zatvorenike,
  -zatvorenicima je zabranjeno gađati,
  -svi igrači počinju igru u bazi i ne smiju je napuštati dok igra ne počne,
  -igrači koji su eliminirani ni na koji način ne smiju otkrivati lokaciju protivničkih igrača.

TEREN

 • prostrana livada površine 5000 četvornih metara na kojoj su postavljene razne zapreke (rovovi, čeke, bunkeri i ostale zapreke)
 • najveći openfield teren u Krapinsko-zagorskoj županiji
 • udaljenost 10 minuta vožnje automobilom od centra Oroslavja
 • posebno prilagođen kako bi igra bila zanimljiva malim i velikim grupama
 • do 24 igrača istovremeno
 • u sklopu terena nalazi se objekt u kojem se može odmoriti i okrijepiti nakon igre
 • roštilj na korištenje

 

Pogledano 475 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Nema povezanih oglasa