Ekoetno Selo STRUG

Plesmo 26, Novska, Croatia

Web stranica

+385 44 611212

} Nazvati za dogovor

Uživajte u predivnim krajolicima, opustite se i odmorite uz čarobne prizore seoske idile u Ekoetno selu Strug koje se nalazi u selu Plesmo u srcu Posavine, na rječici Strug.

Idealan je smještaj za turiste željne odmora u oazi mira, tišine i prirodnih ljepota. Udaljeno je jedan kilometar od sela Krapja, europskog spomenika kulturne baštine A-kategorije i nalazi se na južnom ulazu u Park prirode Lonjsko polje.

Dođite kod nas i uživajte posavskoj hrani i moslavačkim vinima, u pogledu na gnijezdo roda, lastavica, divljih pataka… i na naše posavske konje

Na imanju se nalazi restoran čiji je kapacitet 80 mjesta u 3 prostorije, a tu je i otvorena terasa s 25 mjesta.

U našoj pečenjari koja može primiti 35 gostiju pripremamo sva jela s ražnja, roštilja, iz kotlića i peke.

Također možete provesti noć u ambijentu autohtonih posavskih kuća u kojima se nalazi 6 dvokrevetnih soba, jedna trokrevetna i apartman u 142 godine staroj kući koja ima dvije dvokrevetne sobe.

To je ukupno 20 postelja u Ekoetno selu Strug.

Osim tih smještajnih kapaciteta nudimo još 26 postelja u sedam autohtonih starih hrastovih kuća koje se nalaze u selima Krapje i Drenov bok, udaljenih od Plesma 2 i 5 kilometara, dakle na 5 minuta. Svaka od tih kuća ima dvije spavaće sobe i jednu ili dvije kupaone.

Dakle ukupno raspolažemo s 56 postelja!

PARK PRIRODE LONJSKO POLJE

Park prirode Lonjsko polje je najveće zaštićeno močvarno područje ne samo u Hrvatskoj već i u cijelom dunavskom porječju. Osnovna karakteristika ovog zaštićenog područja ukupne površine 50.650 ha periodične su poplave, najčešće u proljeće i u jesen koje uvjetuju vrlo veliku bioraznolikost. Zbog toga ovdje možete pronaći gotovo sve europske biljke vlažnih i močvarnih staništa (preko 550 vrsta). Životinjski svijet Lonjskoga polja također je vrlo raznolik. U Lonjskom polju gnijezdi veliki broj ptica(preko 250 vrsta), a naročito ptica močvarica. Bijele rode, žličarke, razne čaplje, orlovi štekavci i kliktaši, i mnoge ptice selice koriste velike pašnjačke površine tražeći hranu. Čak dva područja unutar Parka – Krapje đol i Rakita, proglašeni su posebnim ornitološkim rezervatima.

Lonjsko polje je značajno i po autohtonim pasminama domaćih životinja: turopoljska svinja, posavski konj, posavski gonič, podolsko govedo, posavska kukmasta kokoš i posavska guska. Na ovim se prostorima još zadržao tradicijski oblik pašarenja jer se stoka se u zajedničkim stadima veći dio godine nalazi na otvorenoj ispaši.

Nizinske poplavne šume pokrivaju 2/3 ukupne površine Parka prirode. One su veliko prirodno bogatstvo, posebice hrast lužnjak, koji zajedno s poljskim jasenom, grabom i johom čini mirno utočište za divlje svinje, srne, jelene i ostale životinjske vrste .U većini sela još prevladavaju tipične drvene posavske kuće. Neke su stare i više od 200 godina. Zbog ambijentalne očuvanosti starih kuća, sela lonjskog polja izgledaju kao u bajci, a zbog velikog broja gnijezda roda, selu Čigoč je dodijeljen naslov prvog «Europskog sela roda».

NOĆENJE

Na našem imanju očekuje Vas pravi seoski mir i tišina. Opustite se i uživajte u netaknutoj prirodi Ekoetno sela Strug. Probudite se uz pjev ptica, cvrčaka…divljih pataka… Prespavajte i uživajte u etno ambijentu stogodišnjih hrastovih kuća…

Kapacitet našeg smještaja je 6 dvokrevetnih soba, jedna trokrevetna i apartman u 142 godine staroj kući koja ima dvije dvokrevetne sobe. To je ukupno 20 ležaja.

Sobe za noćenje uređene su u etno stilu i kategorizirane s tri zvjezdice. Sve sobe spoj su tradicije i suvremene tehnologije. Opremljene su s televizorom, internetom, frižiderom, sefom i klimom. Svaka soba ima svoju zasebnu kupaonicu s tušem ili kadom.

Osim smještaja u Ekoetno selu strug, nudimo još 36 postelja u sedam autohtonih starih hrastovih kuća koje se nalaze u selima Krapje i Drenov bok, udaljenih od Plesma 2 i 5 kilometara, dakle na 5 minuta. Svaka od tih kuća ima dvije spavaće sobe i jednu ili dvije kupaone.

Cjenik soba možete pogledati ovdje.

Što Vam još nudimo?

Svadbe, obiteljska slavlja i mnoge druge proslave organiziramo na našem imanju. Doživite najveseliju seosku zabavu koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Aktivni vikend: vožnja biciklom, kanuom, jahanje, razgledavanje netaknutih šuma. Kliknite i saznajte kako još možete provesti vrijeme u Ekoetno selu Strug!

Pogledano 1352 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Nema povezanih oglasa