OPG IRENA VOZDECKI – SVIJET LAVANDE

Stjepan Kefelje 63, Kutinska Slatina, Hrvatska

Web stranica

098430918

} 09:00-19:00h

Obiteljsko Poljoprivredno Gospodarstvo Vozdecki & tvrtka S.T.U.P d.o.o. sa sjedištem u Kutinskoj Slatini, već niz godina izrađuje prirodne eko proizvode i suvenire od Lavande. Na tri plantaže lavande koje se protežu na 40 000 metara kvadratnih obradivog i održavanog zemljišta nema pesticida ni kemije, a zemlja je gnojena prirodnim gnojem ili kompostom.

Dio zemljišta je spreman za nove nasade. Uz obronke stoljetne šume, eko vinograd i jezerce za navodnjavanje, nalazi se i nekoliko tisuća grmova lavandina, Lavandula x intermedia grosso i rev.II hvarske budrovke. Tu su i male plantaže lavande angustifolie – L. a. «hidocot blue» te lavande lavandula angustifolia munstead, a uz njih je i ružmarin. Šumom prevladava drvo grab” (lat. Carpinus betulus), bukva (Fagus sylvatica) i neizostavni bagrem (lat. Robinia pseudoacacia). Do šume nas vode drvoredi Paulovnije.

Osnovni proizvod je suvenir vrećica sa suhim cvijetom lavande. U suradnji sa obližnjim farmama lavande u mogućnosti smo pratiti velike kupce odnosno velike narudžbe. Destilacija lavande vrši se u malom destilerijskom kotlu, suhi cvijet sušimo i pripremamo ručno, odnosno uz pomoć ručnih sita. Sve vrećice se šivaju u našem pogonu za šivanje. Tisak djelomično radimo sami a teži dio nam vrše manji (regionalni) tiskarski obrti. Neki naši proizvodi su i zaštićeni u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo te ih s ponosom nudimo kupcima. Sapuni se rade isključivo kao mirisni suvenir. Osnovna baza je palmina mast i svi drugi sastojci su od biljnih masti i ulja, ljubičasta boja je prehrambena, a radimo manje količine sapuna bez upotrebe industrijskih kotlova te koristimo male drvene kalupe iz kojih sapune ručno režemo i otiskujemo.

PROIZVODI

Artikli se kupcu dostavljaju unutar sedam (7) radnih dana od trenutka zaprimanja narudžbe. Naručenu robu kurirska služba prikuplja radnim danom unutar radnog vremena, a trošak dostave se ne naplaćuje ako ukupan iznos narudžbe prelazi 300,00 kuna. U slučaju da je iznos narudžbe manji, trošak dostave iznosi 30 kuna i dodaje se ukupnom iznosu narudžbe.

Pogledano 1687 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Nema povezanih oglasa