EURO OPTIKA – IZRADA I PRODAJA NAOČALA

Trg Josipa Broza Tita 2, Karlovac, Hrvatska

Web stranica

+28547 412 097

} PON - PET: 8.00 - 20.00, SUB 8.00 - 13.00

O NAMA

Eurooptika je renomirani optičarski obrt utemeljen 1991.

Optika je opremljena najsuvremenijom tehnologijom za izradbu svih vrsta dioptrijskih i zaštitnih naočala te nudi visoko sofisticirana rješenja za svakog korisnika posebno: za djecu, za odrasle, za one iznad 40 godina (potencijalne presbyope), za rad ispred računala, za zaštitu od sunca…

Više od dvadeset godina iskustva, stručnost i primjena novih tehnologija jamče najviši standard pri izradbi naočala svih namjena:

– diskretne i lagane naočale
– moderne i elegantne naočale
– fotoosjetljive naočale za sve prilike sa 100% UVA i UVB zaštitom i brzom prilagodbom na promjene jakosti svjetla
– naočale za vozače i noćnu vožnju
– sunčane dioptrijske naočale s mogućnošću zakrivljenih okvira
– dioptrijske naočale s polarizacijom koja pružaju zaštitu od sunca uz precizniju percepciju detalja i boja kao i vid bez blještanja
– progresivne naočale za sve udaljenosti te
– potpuno personalizirane naočale zahvaljujući uporabi EyeCode tehnologije.

Kod nas također možete pronaći:

– slušna pomagala.
– govorna pomagala.
– uređaji za pomoć kod disanja u spavanju – hrkanja(apneja)
Uz jednojakosne i bifoklane proizvodimo i multifokalne (progresivne) naočale kojima se postiže maksimalna vidna oštrina na svim udaljenostima (gledanje na blizu, na srednju udaljenost i na daleko), a u ponudi imamo i veliki izbor sunčanih naočala i dioptrijskih okvira vodećih robnih marki koje potpisuju poznati modni kreatori. Iz ponude kontaktnih leća možete odabrati: dnevne, dvotjedne, mjesečne; torične i progresivne, leće s UV zaštitom, leće u boji te sve otopine za održavanje leća kao i kapi za oči.

LEĆE

Kontaktne leće su smještene direktno na oku i osiguravaju prirodan vid. One nemaju težinu i veoma su ugodne za nošenje. Leće Vam osiguravaju oštrinu vida u cijelom vidnom polju, te omogućuju nesmetano bavljenje sportom,voznju automobilom i ostale aktivnosti gdje Vam je potreban savršen vid. Kontaktne leće Vam za razliku od naočala ne spadaju s nosa.

Kontaktne leće su sigurne i pogodne pri sportu. One se ne zamagljuju pri promjeni temperature, te također na njih ne padaju kapljice kiše. Kontaktne leće Vam omogućuju nošenje sunčanih naočala bez složenih dioptrijskih sistema.

OSNOVNE VRSTE KONTAKTNIH LEĆA:

KONTAKTNE LEĆE SE MOGU DIJELITI U VIŠE KATEGORIJA:

  • PO TIPU MATERIJALA

– tvrde kontakne leće- izrađene su od zastarjelog PMMA materijala koji ima dobra optička i mehanička svojstva ali nema propusnost za kisik koji je neophodan za normalni metabolizam oka
– tvrde plinopropusne leće (pogrešno zavane “polutvrde leće” izrađene su od modernih polimera koji imaju odlična optička i mehanička svojstva, a veliku propusnost za kisik pa su radi toga najzdravije za oko i daju najbolji mogući vid korisniku.)
– meke kontaktne leće (izrađene su od mekih polimera. Najmoderniji meki materijal je danas silikon hidrogel.)

  • PO NAMJENI

– korektivne – služe za korekciju vidne oštrine
– kozmetičke (služe za promjenu izgleda oka)
– terapeutske (služe za zaštitu oka uslijed nekih zdravstvenih stanja, nakon ozljeda ili operativnih zahvata te kao nosač lijeka koji se polako otpušta iz kontaktne leće)

  • PO NAČINU KOREKCIJE

– jednožarišne kontaktne leće (služe za korekciju oštrine vida na daljinu) – višežarišne / bifokalne i progresivne leće (služe za korekciju oštrine vida na daljinu i na blizinu)

SUNČANE NAOČALE

Eurooptika ima kultni status kada je riječ o sunčanim naočalama. Najprestižnije marke visoke mode izmjenjuju se na policama naše optike . Osim najnovijih luksuznih i prestižnih modela naša ponuda uključuje klasične sunčane naočale sa vrhunskom polarizirajućom optikom. Za one koji trebaju dioptrijsku korekciju mnogi se modeli mogu pretvoriti u dioptrijske sunčane naočale tako da se ne razlikuju od običnih sunčanih naočala.

Direktna nabava od ovlaštenih distributera omogućuje nam ponudu najnovijih modela sunčanih naočala istovremeno kada se prezentiraju u optičkim radnjama u centru Pariza, Milana ili bilo gdje na svijetu.

OKVIRI SUNČANIH NAOČALA
Okviri kvalitetnih sunčanih naočala izrađuju se od materijala vrhunske kakvoće, pa se mogu bolje prilagoditi, odlikuju se postojanošću oblika i boja te traju znatno dulje nego okviri za naočale nekvalitetnih sunčanih naočala.

DJEČJE SUNČANE NAOČALE
Djeca također imaju koristi od nošenja sunčanih naočala. Budući da se dječje oko razvija, treba ga zaštititi, a svijest o tome nije jednako razvijena u svih roditelja. Rijetki su oni koji će dopustiti djetetu da iziđe bez odjeće, no rijetko tko od roditelja inzistira na nošenju dječjih sunčanih naočala iako su nužne na jakom suncu.

DIOPTRIJSKE SUNČANE NAOČALE
U dioptrijskim jakostima izrađuju se sve vrste leća koje su zatamnjene u svim bojama i u svim stupnjevima zatamnjenosti. Mogu se ugraditi u bilo koji dioptrijski okvir ili u okvire sunčanih naočala. Takve naočale izgledaju potpuno isto kao i druge sunčane naočale. Polarizirajuće naočalne leće izrađuju se po narudžbi u dioptrijskim jakostima u sivoj i smeđoj boji, zatamnjene 75 posto. Novost na tržištu su progresivne naočale koje omogućuju gledanje na daljinu i blizinu.

DIOPTRIJSKE NAOČALE

Dioptrijske naočale su medicinski proizvod, posve individualan i personaliziran. Sastoje se od okvira i naočalnih leća za različite vrste korekcije ili zaštite očiju. Osim što se upotrebljavaju za ispravljanje optičkih pogrješaka vida, dioptrijske naočale služe i kao ukras na licu. Ispravan odabir dioptrijskih okvira prema obliku lica stvar je ukusa i istančanoga osjećaja za estetsko. Okvirima za naočale, kao modnim dodatkom, moguće je obogatiti prirodnu ljepotu lica, ali i popraviti i prekriti male nedostatke.

Kako odabrati dioptrijske okvire?
Dioptrijski okviri
Nekoliko je pravila koja treba slijediti kako biste nepogrješivo odabrali okvire koji će Vam stajati tako “kao da su po Vama rađeni”. Premda odabir ovisi isključivo o Vama i o tome kakav izgled želite postići, donosimo niz savjeta iz dugogodišnjeg iskustva koji će Vam prištedjeti vrijeme pri odabiru i pomoći Vam da izbjegnete zamorno i dugotrajno isprobavanje baš svih modela kad dođete u optiku.
Tri su najopćenitija pravila:

– Naočale trebaju istaknuti i naglasiti “najbolje” značajke i crte Vašeg lica.
– Između oblika dioptrijskih okvira i oblika lica treba postići kontrast.
– Veličina okvira treba biti proporcionalna veličini lica, manji okviri za sitnija lica, veći okviri za krupnija lica.

KOZMETIKA ZA LEĆE

SLUŠNI APARATI

Uho i sluh
Uho i osjet sluha mnogi ne cijene dovoljno. Činjenica da uho čuje i razlikuje zvukove unutar čak 10 oktava, dok oko vidi valne duljine samo unutar jedne oktave, dovoljno govori o značaju osjeta sluha.

Zvuk koji čujemo zapravo je valno titranje zraka određenom frekvencijom. Uška koja služi kao prijamnik, pomaže nam i odrediti smjer dolaska zvuka. Zvuk ulazi u zvukovod i dolazi do bubnjića. Valno titranje zraka tjera bubnjić na titranje. Bubnjić možemo zamisliti kao elipsastu membranu koja odvaja vanjsko od srednjeg uha. U srednjem uhu nalaze se tri najmanje koščice ljudskoga tijela: čekić, nakovanj i stremen. Zajedno čine polužni sistem koji prenosi i pojačava titranje bubnjića u unutarnje uho.

U unutarnjem uhu nalazi se pužnica u kojoj je Cortijev organ, središte ljudskog osjeta sluha. Duž Cortijevog organa nalaze se osjetljive sitne dlačice, cilije, koje se gibaju ovisno o frekvenciji, tj. visini tona dolaznog zvuka. To gibanje uzrokuje pojavu elektriciteta koji se u obliku električnih impulsa prenosi slušnim živcem do centra za sluh u mozgu.

Binauralno slušanje, ili slušanje s oba uha, omogućuje nam odrediti iz kojeg smjera dolazi zvuk. Uz mogućnost izdvajanja, tj. koncentriranja na određeni zvuk u prostoru s više izvora zvukova i izrazitu preciznost pri razabiranju frekvencija zvuka (npr. lako primjetimo kako nam krivi ton u nekoj pjesmi odmah „zasmeta”) možemo reći da naše uho zaista jest savršeni instrument.

Nažalost mnogi nemaju sreće da taj instrument savršeno radi cijeli život. Nemojte čekati i propuštati čitav niz predivnih trenutaka slušanja raznih životnih zvukova. Današnja slušna pomagala, uz brzi razvoj tehnologije, dostigla su takvu razinu da će Vam gotovo u potpunosti moći nadomjestiti prirodan osjet sluha.

Pogledano 1130 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Nema povezanih oglasa