JK WESTERN RANCH – ŠKOLA JAHANJA

Prozorska ulica 268, Zagreb, Hrvatska

Web stranica

+385 99 701 2696

} uto-ned: 09:00-18:00

JK Western Ranch nalazi se u prirodnom okruženju nadomak Dugog Sela. Proteže se na površini od preko 30.000m2, a na njemu se u prosjeku nalazi oko 20 konja. U vlasništvu JK Western Rancha trenutno je 7 konja, a ostali konji nalaze se na pansionskom smještaju i ujahivanju. Osim 18 boxova za konje, u sklopu rancha nalazi se vanjsko otvoreno pješčano jahalište (manjež) 50m x 25m, zatvoreno pješčano jahalište (Round Pen) 20m promjera, travnati ispusti (ispaša, cca 20.000m2), zimski ispusti, omeđeni električnim pastirom (cca 5.000m2) te niz dodatnih sadržaja za konje i jahače

Najava posjetitelja je obavezna, kako bismo se pripremili za svakog polaznika western škole jahanja ponaosob te kako se na ranchu ne bi stvarala nepotrebna gužva, koja uznemirava životinje.

Upravo iz tog razloga ljubazno molimo sve posjetitelje za pridržavanje kućnog reda rancha, kojeg se pridržava i samo osoblje rancha. JK Western Ranch rado prima sve posjetitelje, ljubitelje životinja, jahanja ili tek druženja u prirodnom okruženju, međutim, u fokusu rancha nalaze se životinje, prvenstveno konji, pa su uvjeti na ranchu prije svega podređeni njima, kako bi bili zdravi, zadovoljni i opušteni.

ŠKOLA WESTERN JAHANJA ZA SVE UZRASTE

JK Western Ranch nudi tečajeve western jahanja, uz profesionalno stručno vodstvo licencirane trenerice western jahanja te asistentice, u velikom otvorenom jahalištu s pijeskom, ili, u slučaju lošeg vremena, natkrivenom okruglom jahalištu (Round Pen). Za polaznike škole western jahanja na raspolaganju su školski konji JK Western Rancha. Isto tako, polaznik može pohađati tečajeve sa vlastitim konjem, ukoliko se isti nalazi u pansionskom smještaju na JK Western Ranchu. Svakog polaznika očekuje ugodno druženje u klupskim prostorima uz samo jahalište, u familijarnoj i opuštenoj atmosferi.

Škola western jahanja odvija se u nekoliko kategorija:

 • djeca početnici (bez obzira na dob)
 • djeca napredni jahači
 • odrasli početnici
 • odrasli napredni jahači

Nakon osnovnog tečaja western jahanja, škola uključuje i terensko jahanje, odnosno jahanje u prekrasnoj prirodi u okruženju JK Western Rancha. Uz klupske prostore za druženje, za sve članove osiguran je i prostor za presvlačenje, wc, tuš, sedlaona i parkirno mjesto.

Škola western jahanja održava se svakodnevno, osim ponedjeljka (dan odmora za konje i osoblje Rancha), a termini se dogovaraju sa svakim polaznikom ponaosob.

PANSIONSKI SMJEŠTAJ KONJA- NJEGA I UJAHIVANJE 

JK Western Ranch nudi jedinstveno kvalitetan ”dnevni boravak” za sve konje koji se nalaze na pasionskom smještaju i mnoštvo sadržaja za njihove vlasnike. Uz našu predanu i savjesnu skrb o konjima (24 sata dnavno / 7 dana u tjednu / 365 dana u godini), konji i njihovi vlasnici mogu uživati u sljedećim sadržajima:

 • 18 boxova (27m2) s gumiranom podlogom (12m2), natkrivenom terasom (15m2) i automatskom pojilicom
 • travnati ispusti (ispaša, cca 20.000m2)
 • zimski ispusti, omeđeni električnim pastirom (cca 5.000m2)
 • vanjsko otvoreno pješčano jahalište (manjež) 50m x 25m
 • zatvoreno pješčano jahalište (Round Pen) 20m promjera

 

 • 3 x dnevno hranjenje, 2 x dnevno čišćenje konja, 1 x dnevno četkanje i njega konja
 • svakodnevni višesatni boravak konja u ispustima, na ispaši (osim za iznimno lošeg vremena)
 • uz svaki box osiguran smještaj opreme
 • tuš sa toplom vodom za kupanje konja
 • redovita veterinarska kontrola
 • redovita usluga obrezivanja i potkivanja kopita

 

 • klupski prostori za druženje članova kluba JK Western Ranch te vlasnika konja i polaznika škole western jahanja
 • wc, tuš, garderoba i sedlaona za vlasnike konja i jahače
 • osiguran parkirni prostor
 • na želju vlasnika, moguće svakodnevno lonžiranje konja i kondicijska priprema
 • na želju vlasnika, moguće profesionalno ujahivanje konja i priprema za terensko jahanje

Edukacija za licenciranje jahača

JK Western Ranch i AIEW (Associazione Italiana Equitazione Western) reprezentiraju western jahanje u Hrvatskoj. U sklopu aktivnosti JK Western Rancha održavaju se edkukativni tečajevi western jahanja, u tri kategorije:

 • osnovna edukacija western jahanja
 • edukacija za asistenta trenera western jahanja
 • trenerska licenca (trener western jahanja)

Svaki polaznik koji položi odgovarajući ispit i ostvari pravo na AIEW licencu, postaje vlasnik službene međunarodno priznate svjedodžbe (licence), koja vrijedi u cijeloj Europi i svijetu (AIEW je članica FEI – Federation Equestre Internationale).

Pored znanja i vještina stečenih u okviru edukacije, svrha ovih tečajeva jest i promidžba western jahanja i Horsemanshipa-a (odnos čovjeka i konja koji se temelji na povjerenju).

O terminima polaska edukacijskih tečajeva obavijest možete pronaći na našim web stranicama, direktno putem telefona, ili nam možete poslati upit, odnosno zahtjev za upis, putem našeg obrasca za kontakt i prijave.

RADIONICE ZA DJECU

Djeca na JK Western Ranchu

JK Western Ranch posebno je pogodan za posjete obitelji s djecom. Za najmlađe nudimo šetnjice na konjima i pony jahanje za djecu. Svaki roditelj čije se dijete već bavi jahanjem zacijelo će potvrditi da je ”sve počelo” upravo šetnjicama na ponyju. Ako želite Vašoj djeci prirediti užitak kontakta s konjima i nezaboravan osjećaj jahanja, rado ćemo Vam u tome pomoći!

Opuštanje i druženje na JK Western Ranchu

Na JK Western Ranchu vlada obiteljska, prijateljska, opuštena atmosfera. Razlog tome nije slučajan, jer na ranch dolaze djeca i odrasli ljubitelji životinja i jahanja, pa se u opuštenoj atmosferi rancha i sami konji osjećaju opušteno. Osim što je takva atmosfera svima ugodna, ona predstavlja i dodatnu mjeru sigurnosti za jahače, posebno za početnike – najsigurnije je učenje jahanja na mirnim i opuštenim konjima, kao na našem ranchu.

U takvoj opuštenoj atmosferi odvijaju se i terenska jahanja, kupanje s konjima u obližnjem jezeru, šetnja na konjima kroz šumu i još niz zanimljivih sadržaja u okolici rancha. Posjetite nas i pridružite nam se u ugodnom, prijateljskom druženju!

 

Pogledano 2831 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Nema povezanih oglasa