DIVING CENTAR BLUE PLANET

Masarykov put 20, Dubrovnik, Hrvatska

Web stranica

+385 918990973

} pon-pet: 09:00-19:00

O NAMA

Ronilački centar Blue Planet otvoren je 2005. godine s obiljem entuzijazma i skromnim sredstvima – s nekoliko boca, malim kompresorom, drvenim brodićem.

Zahvaljujući motiviranom timu zaposlenih, centar se brzo razvija i zauzima svoje mjesto u svijetu ronjenja. Već 2007. postajemo prvi PADI Dive Resort u Dubrovniku, a 2010. prvi ronilački centar u Dubrovniku i jedan od tri ronilačka centra u Hrvatskoj certificirana po europskim standardima. Link: European Underwater Federation (EUF) .

Godine 2011. centar je zbog velikog broja obavljenih raznovrsnih tečajeva i visoke razine rada stekao prestižni status PADI 5 Star Dive Resorta. Iste su godine održani prvi tečajevi za instruktora prve pomoći i PADI Assistant Instructora u Dubrovniku pod vodstvom vrhunskih PADI Course Directora Ute i Mihe Frleca.

Sljedeće godine, 2012., Blue Planet ide korak dalje i stječe status PADI 5 Star IDC Resorta koji otvara mogućnost održavanja tečajeva još viših instruktorskih stupnjeva po PADI asocijaciji.

Škola i tečaj ronjenja – PADI Hrvatska

Škola i tečaj ronjenja u našem ronilačkom centru Blue planet, certificiranom PADI Hrvatska instruktorskom resortu sa pet zvjezdica nudi veliki izbor smjerova koji su prilagođeni početnicima i iskusnim roniocima.

Ako želite samo probno ronjenje, za vas je pravi odabir PADI Discovery Scuba Dive program. Za one koji žele postati certificirani ronioci, nudimo početnički internacionalno priznati PADI Scuba Diver ili PADI Open Water Diver program. Certificirani ronioci koji traže sljedeći izazov, utažit će svoju potrebu za avanturom kroz PADI Advanced Open Water Diver i PADI Rescue Diver programe. Kako budete napredovali u učenju, ne samo da ćete steći samopouzdanje i vještinu, već ćete također napredovati prema PADI Master Scuba Diver programu.

PADI programi podjeljeni su u tri skupine:

  • PADI početni tečajevi
  • PADI napredni tečajevi
  • PADI specijalistički tečajevi

Naša škola posjeduje svu potrebnu literaturu koja je neizostavni dio kvalitetne edukacije, te podršku naših kvalificiranih stručnjaka koji su izučeni za određene vrste tečajeva.

Krenite roniti

Zahvaljujući sunčanom vremenu i visokim temperaturama tijekom cijele godine, Dubrovnik već dugo slovi kao jedno od najljepših mjesta za ronjenje u Hrvatskoj. Jednom riječju, Dubrovnik je idealna destinacija za ronioce, a i za one koji ne rone.

Ronjenje s nama ne može biti jednostavnije i lako ga je prilagoditi vašim planovima za odmor. Ostvarujemo vaše želje i imamo ponudu za sve vrste ronilaca – od ronjenja s obale s impresivne kamene litice na kojoj je smješten naš centar do izleta brodom na različita područja (lokalitete) kao što su potopljeni brod Taranto, Sveti Andrija, Mrkanjac.

Krenite profesionalno

Tražite li nešto zaista posebno? Želite li raditi nešto o čemu drugi samo sanjaju? Htjeli biste pomoći ljudima da promijene svoj život? Otvorili biste vrata za koja niste znali da postoje?

Pretvaranje sporta u profesiju može biti izvanredno iskustvo koje ispunjava ljudski duh. Omogućiti drugim ljudima da prvi put dišu ispod površine vode ogromno je zadovoljstvo! Sve ovo, a i više od toga, čeka vas ako postanete PADI profesionalac.

Tehničko ronjenje

PADI definira tehničko ronjenje kao ronjenje različito od konvencionalnoga i komercijalnoga rekreativnog ronjenja i koje vodi ronioce preko ograničenja rekreativnog ronjenja. Nadalje, tehničko se ronjenje definira kao aktivnost koja uključuje barem jedno od navedenog: ronjenje na dubini većoj od 40 metara, ronjenje s dekompresijskom bocom, ronjenje u nadsvođenim objektima na dubini većoj od 40 metara, ronjenje s bocom s kisikom za kraći dekompresijski zastanak i uporabu više mješavina plinova u jednom zaronu.

Smještaj

Dubrovnik je turistički grad s više od 50 hotela i širokom ponudom hostela, apartmana i privatnog smještaja s prihvatljivim cijenama. Preporučamo vam hotele Adriatic Luxury grupacije ( www.alh.hr ), a u blizini našeg centra također se nalaze hoteli Argosy, Neptun, Lacroma, Tirena, Importanne i Ariston.

Ponude/Promocije

GUWAA-DUBROVNIK EKO 2013

Ekološka akcija čišćenja podmorja Lokruma

Povodom Dana hrvatskih voda 11. svibnja 2013. održat će se ekološka akcija čišćenja podmorja Lokruma u kojoj će sudjelovati Ronilački centar Blue Planet, vatrogasci, dvije ekološke udruge Eko Omblići i Mala Sirena te dvije udruge mladih Libero Mokosi i Mlade nade Mokošice.

Organizator ove akcije je međunarodna ekološka udruga Guwaa (Global underwater awareness association), osnovana radi zaštite i očuvanja svjetskih voda. Princ Albert od Monaka, Bernie Ecclestone i Bianca Jagger samo su neki od poznatijih suradnika udruge, a akciju u Hrvatskoj vodi proslavljeni ronilac Kristijan Curavić.

Akcija čišćenja započet će kod rta Bila Sika, a nastavit će se preko uvale Portoč do rta Škrinja. Ako se planirano čišćenje obavi brzo, akcija će se proširiti na uvalu Podbor na južnoj strani Lokruma. Ukoliko bude dovoljno vremena, obuhvatit će se i uvala Gornja Bočina na sjeverozapadnoj strani otoka.

Pogledano 436 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Nema povezanih oglasa