AURA DESTILERIJA

Ulica I.Maja 4, 52420, Buzet, Hrvatska

Web stranica

+38552 694 250

} pon-ned: 10:00-20:00

Tvrtka ‘Aura proizvodi’ bavi se proizvodnjom ekskluzivnih tradicionalnih proizvoda kao što su rakije i džemovi te ostali autohtoni proizvodi od samoniklog ljekovitog bilja te divljeg voća ubranog u ekološki čistom okolišu na obroncima Ćićarije daleko od cesta i naseljenih mjesta.

-Od početne proizvodnje za vlastite potrebe razvili smo se u obiteljsku tvrtku koja prvenstveno vodi računa o kvaliteti svojih proizvoda, kvaliteta proizvoda mora bit onakva kakvu su mogle proizvesti samo naše bake u kućnoj radinosti bez ikakvih konzervansa i umjetnih sastojaka.

-U našoj proizvodnji mogu se naći zanimljive delicije, od džemova koji se rade od koprive, mente, maslačka, kadulje, bazge, smokve, šljive i drijena do rakija koje odležavaju do tri godine, pola godine na maceraciji, nakon toga se talože te pretaču kroz slijedeće dvije i pol godine i do šest puta kako bi se na prirodan način izgubio talog.

-Uz tradicionalnu bisku, medicu, teranino proizvodimo rakije od kadulje, mente, drijena, rogača, masline i badema, divlje kruške, divlje jabuke, latica ruže, šipka, šumskog voća te travaricu, a neizostavna je Biska extra koju jedini proizvodimo na tržištu, proizvedena je od bijele imele ubrane isključivo sa stabla jabuke, te barikna rakija Millefrutti.

-Naši proizvodi mogu se pronaći u boljim vinotekama diljem Hrvatske, trgovinama delicija, renomiranim hotelskim kućama, vrhunskim restoranima te zračnim lukama, uz to imamo svoje trgovine u Istri koje se nalaze u Humu- najmanjem gradu na svijetu, te Buzetu- gradu tartufa gdje se nalazi Destilerija gdje se odvija i proizvodnja, osim u Istri naše trgovine su u Vrbniku na otoku Krku te u Nacionalnom parku Krka.

-Proizvodi ‘AurA’ na tržištu su prepoznati kao vrhunski brend u koji je uloženo puno rada i neizmjerno velika količina ljubavi za svaki proizvod, stoga i naš slogan potkrepljuje sve prethodno rečeno:

„RUKOM UBRANO, S LJUBAVLJU PRIPREMLJENO“.

DESTILERIJA

-U destileriji Aura koja se prostire na više od 600 m2 jedinstvenog interijera odvija se cjelokupan proizvodni proces rakija i džemova. Zanimljivost je to što posjetitelji mogu vidjeti i doživjeti čitav proizvodni proces – od fermentacije voća, destilacije u ručno rađenom bakrenom kotlu, maceracije voća, odležavanju rakija pa sve do punjenja, etiketiranja i pakiranja.

Osim proizvodnog djela tu je i trgovina te degustacijski prostor gdje primamo grupe posjetitelja te individualne goste.

PROIZVODI

RAKIJE:

 • TERANINO– Ovaj je proizvod satkan od spektra različitih okusa, a posebnu notu daje mu spoj crnog vina terana i fine voćne rakije te 10 vrsta začina. Odlično se može kombinirati s drugim napicima i tvoriti ukusan koktel. Miljenik je ženske publike.
 • BISKA– Biska je sigurno jedna od najpoznatijih rakija sa ovih prostora. Spoj je jabučnog destilata i pomno odabranih listova imele spravljenih po tradicionalnoj recepturi.
 • MEDENICA– Tradicionalna rakija sa ovih prostora spravljena od odličnog domaćeg meda i fine voćne rakije.
 • DIVLJA JABUKA- Dodatkom plodova divlje jabuke u jabučni destilat maceracijom koja traje godinu dana dobili smo proizvod vrijedan kušanja i uživanja.
 • DIVLJA KRUŠKA– Rakija spravljena maceriranjem divlje kruške u voćnom destilatu kako bi se intenzivirale fine voćne arome.
 • MASLINA I BADEM– Spajanjem dvije naizgled nespojive mediteranske kulture koja svaka za sebe imaju posebnu priču (maslinu iz vlastitih maslinika i gorki badem) dobili smo proizvod čak i za iznimno probirljivu publiku.
 • RUŽA– Dodavanjem latica mirišljave ruže u voćnu rakiju posebnim postupkom uz puno pažnje i ljubavi dobili smo ovaj proizvod vrijedan divljenja.
 • TRAVARICA– Jedinstveni mirisi bilja Ćićarije spojeni u profinjeni proizvod čijim će vam kušanjem misli zasigurno odlutati u netaknutu prirodu.
 • DRIJEN– Zreli plod drijena dodan u voćnu rakiju nakon godinu dana maceracije daje nam proizvod koji je zasigurno ugodan svakom nepcu.
 • KADULJA- List divlje kadulje sa svojim izraženim eteričnim uljima maceriran u kvalitetnoj rakiji daje proizvod kojeg će svatko rado ponovno kušati.
 • PEPERMINT– List metvice ubran u noninom vrtu, maceriran u voćnoj rakiji, umjereno zaslađen medom, kod kušanja budi sjećanja na prošla vremena.
 • ŠUMSKO VOĆE– Razno bobičasto voće ubrano u ekološki čistom okolišu čijim se maceriranjem u rakiji na prirodan način otpušta specifičan okus, boja i miris.
 • ROGAČ– Maceriranjem ploda rogača u voćnoj rakiji dobili smo aromatičan napitak zbog kojeg će Vam misli odlutati na mediteran.
 • ŠIPAK- Dokaz da se od finog šipka osim džema i čaja može napraviti posebna rakija koja je nastala maceriranjem ploda šipka, ubranog u ekološki čistom okolišu u voćnoj rakiji.
 • MEDIMELA- Dodavanjem domaćeg meda i listova imele u destilat jabuke, dobili smo proizvod koji je zasigurno vrijedan pažnje i Vašeg kušanja.
 • MILLEFRUTTI– Kad se probudi želja i osjećaj za nešto fantastično uz dugo promišljanje, sa puno volje i mrvicu sreće dogodi se takva rakija koja je nama na čast, a Vama na zadovoljstvo. Ova vrhunska rakija sadrži 15 vrsta različitog divljeg voća macerirano 6 mjeseci u komovici, nakon toga ponovo destilirano te stavljeno u barikne bačve francuskog hrasta na odležavanje 3 godine.
 • BISKA EXTRA– Listovi bijele imele ubrani isključivo na stablu jabuke, koji su se nekada koristili u medicinske svrhe, dodani u voćnu rakiju tvore ovaj jedinstveni proizvod u čiju je prizvodnju utkano mnogo pažnje i ljubavi čijim ćete kušanjem osjetiti duh tradicije.
 • ISTARSKI TRIS– Kombinacija triju rakija; biske, medenice i teranina spojenih u jedan proizvod.
 • GRAPPA– Rakija dobivena destilacijom dropa malvazije i muškata.

DŽEMOVI

 • DŽEM OD BAZGE– Bobice bazge pretvorene u izvrstan džem bogat ljekovitim tvarima, preporučamo ga jer je finog okusa i prepun ljekovitih svojstava.
 • DŽEM OD DRIJEMA- Potpuno zreli plod drijena dugim kuhanjem daje nam finu kiselo-slatku kombinaciju prepunu vitamina
 • DŽEM OD KADULJE– List kadulje prepun eteričnih ulja specifičnog okusa uz dodatak soka limuna daje nam osvježavajuću i zdravu deliciju.
 • DŽEM OD KOPRIVE– Mladi listovi koprive ubrani u čistom okolišu, te ujedno i vrlo ljekoviti konzumiranjem će Vam pružiti ugodno iznenađenje, a Vašem će organizmu goditi njegova ljekovita svojstva.
 • DŽEM OD MASLAČKA– Maslačak pomaže kod poboljšanja imuniteta cjelokupnog organizma, a cvijet maslačka uz dodatak limuna i naranče daje nam finu kombinaciju okusa koji se izvrsno slažu uz sireve.
 • DŽEM OD ŠLJIVA– Proizveden od starinskih sorti netretiranih šljiva ovaj proizvod izvrsnog je okusa te bogat vitaminima i mineralima.
 • DŽEM OD SMOKVE- Proizvod koji u sebi nosi tradiciju i recepturu naše none, a sastoji se od nekoliko sorti domaćih smokava spojenih u jedinstveni okus.
 • TRIS DŽEM- Kombinacija 3 vrste džemova spojenih u jedinstveni proizvod.

DELICIJE

 • OCAT DIVLJE JABUKE- Dobro je poznata činjenica da ocat jabuke koristi našem zdravlju, a ovaj je ocat k tome još proizveden od divljih jabuka i odležan 3 godine.
 • ČOKOLADA- Tamna čokolada s 72% kakaa i maslinovim uljem te dodacima badema, imele, kadulje i lavande.
 • OCAT PLODA BAZGE- Okusom podsjeća na vinski, ali je profinjeniji i zdraviji te finijih aroma, svakako ćete ga htjeti ponovo kušati.
 • MASLINOVO ULJE- Ekstra djevičansko maslinovo ulje visoke kakvoće dobiveno izravno iz ploda masline isključivo mehaničkim postupcima sorti toscane, lecino, pendolino i frantoio. Rukom ubrano te prerađeno isti dan.
 • KANTARIONOVO ULJE- Kantarionovo ulje ili ulje gospine trave dobiva se od istoimenog cvijeta i ima vrlo ljekovita svojstva.
 • POKLON PAKETI- U AurA poklon pakete možete odabrati kombinaciju proizvoda po Vašoj želji.

TRGOVINE

-HUM – KUĆA BISKE

Posjetite li najmanji grad na svijetu Hum, upotpunite doživljaj obilaskom Kuće biske gdje se možete okrijepiti uz nezaobilaznu bisku i ostale delicije iz naše proizvodnje te proizvodnje ostalih istarskih proizvođača.

Hum bb, Roč

-KRKA

U neposrednoj blizini slapa Skradinski buk u Nacionalnom parku Krka u trgovini Aura možete kušati fine tradicionalne rakije, džemove i ostale delicije.

Nacionalni park Krka, Šibenik

-VRBNIK

U Vrbniku na otoku Krku, omiljenoj destinaciji brojnih turista, na gradskoj pijaci smjestila se trgovina tradicionalnih proizvoda Aura gdje možete kušati bogatu paletu naših proizvoda.

Placa Vrbničkog Statuta 1, Vrbnik

Pogledano 2034 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Nema povezanih oglasa