ANTIQUE MOTOVUN – UGOSTITELJSTVO, TRGOVINA I POLJOPRIVREDA

Gradiziol 33, Motovun, Croatia

Web stranica

+38598 955 79 78

} pon-pet: 09:00-19:00

Dielel» poduzeće za turizam, ugostiteljstvo, trgovinu i poljoprivredu d.o.o. Motovun osnovano je kao malo obiteljsko poduzeće 28. studenog 1994. godine.

Društvo se od 2003. godine bavi trgovinskom djelatnošću na malo kroz trgovinu «Etnobutiga ČA», koja posluje na adresi sjedišta tvrtke. U manjem obimu bavi se i djelatnošću trgovine na veliko s istim asortimanom kao i u trgovini na malo.

Trgovina “Etnobutiga Ča”

-Osmišljena je kao osebujna kombinacija etno – zavičajne izložbe i trgovine tipičnim istarskim jestivim i uporabnim proizvodima na tragu stambenih, životnih i radnih navika i tradicije ljudi ovog kraja. Postav izložbe svjedoči interijeru kuće – stana prosječne istarske obitelji iz malog srednjevjekovnog grada naslonjenog na obradive poljoprivredne površine, prenesenom u razdoblje s kraja XIX. i početka XX. stoljeća.

Ponuda robe u trgovini:

 • tradicionalni lokalni prehrambeni proizvodi – tartufi, med i medni pripravci, masline i maslinovo ulje, gljive, prirodni začini, sirevi, pršut, marmelade i pekmezi, domaća tjestenina
 • iznimno bogat odabir vrhunskih istarskih vina, te svih vrsta rakija grappa, biska, medenica, travarica, i voćnih rakija
 • ljekovito bilje, biljni pripravci, eterična ulja, prirodna sredstva za njegu tijela
 • izvornik, surogat ili kopija etno-predmeta koji su se koristili u svakodnevnom životu u prirodnoj veličini i minijaturi
 • slike sa krajobraznim motivima
 • vjerski predmeti, mini statue, slike, značke, križevi, krunice
 • uporabni i ukrasni predmeti od maslinova drva, keramike i kamena
 • turistička literatura
 • originalne dječje igračke

Restoran “Pod Napun”

Osmišljena je na tragu “Etnobutige Ča”, dakle osebujan ambijent opremljen sa različitim, neunificiranim stolicama i stolovima, antikvitetima, prepoznatljivog stila, najmanje sedamdesetak godina starosti, kuhinje potpuno otvorenog tipa, omogućavajući tako uvid u rad i razmjenu iskustava sa kuharom u pripremi jela iz ponude, a koja su nastala baštineći iskustva naših majki i nona, a obilježila niz naraštaja istarskih obitelji različitog društvenog i materijalnog statusa.

Kuhinja bi bila nedorečena da joj nije udahnut duh našeg vremena, posebice svjetski afirmirane delicije, njegovog veličanstva tartufa, te divljeg, u prirodi ubranog bilja, da nije obogaćena širokim spektrom začinskog bilja, kojim područje Motovuna obiluje.

*Restoransko posuđe je specijalno pravljeno za zalogajnicu “Pod napun” slijedeći lokalnu tradiciju u izradi i oslikavanju uporabne kuhinjske keramike.

*Kapacitet zatvorenog restorana je 24 sjedeća mjesta, otvorene terase 40 sjedećih mjesta, a natkrivene terase – lođe 11 sjedećih mjesta.

Ponuda u restoranu grupirana je prema slijedećem:

 • hladna predjela – istarski pršut, ovčji, kravlji i sir s tartufima, salama s tartufima
 • više vrsta juha s šparogama, tartufima, te istarska maneštra
 • topla predjela koja uključuju fritaje sa pršutom, šparogama i tartufima, domaću tjesteninu (ravioli, fuži, pljukanci, posutice, njoki, lazanje – tagliatelle) s crnim i bijelim tartufima, šugom, i u maslinovom ulju
 • glavna jela od svinjskog ombola i ladvenice, te junećeg i telećeg mesa obloženog domaćom tjesteninom, pileći file i pureća prsa
 • različite salate s i bez tartufa
 • tipični istarski kolači fritule, kroštule, pandešpanja i specijalitet kuće povitica s tartufima
 • mogućnost kušanja više vrsta sortnog maslinovog ulja vrhunskih istarskih uljara

Smještaj

-Slijedeći pomno osmišljenu misiju razvoja smještajne komponente poslovanja, obiteljska tvrtka ulaže napore, respektirajući arhitekturu i kulturno nasljeđe motovunštine, u skladu s održivim razvojem, već postojeće objekte, u okviru stoljećima unatrag određenih graditeljskih i kulturoloških gabarita, pretvoriti u personalizirane smještajne jedinice.

Kuća na adresi Gradiziol 46,

sagrađena početkom XVIII stoljeća, razigrana na tri etaže, zadržala je stara obilježja, posebice, originalnu  gradnju kamenom, drveno stepenište i vanjsku stolariju, kao i autentične međuspratne konstrukcije. Nudi mogućnost unajmljivanja kuće kao cjeline sa četiri sobe od čega, tri dvokrevetne a jedna jednokrevetna sa korištenjem kuhinje dnevnog boravka i vanjskih terasa.

Sve su sobe kategorizirane sa **** što uključuje klimatizirani i grijani prostor, mini bar, sef, SMART TV sa satelitskim prijemom više stotina programa desetak svjetskih jezika, Wi-Fi, fiksni priključak na Internet, prostorni komoditet, opremljena kupatila, i ostali smještajni standard visoke razine.

Sobe

Pirun – jednokrevetna soba, s pogledom u atrij kuće, opremljena posebno komotnim krevetom dimenzija 140×200 cm, što omogućava korištenje i kao dvokrevetna soba.

Kortel – dvokrevetna soba, s dva razdvojena kreveta, a karakterizira je predivni pogled na živopisnu panoramu Motovunske okolice.

Kučar – dvokrevetna soba s bračnim krevetom i balkonom s kojeg puca pogled na južnu padinu, te na krovove i vrh Motovuna kojim dominira zvonik.

Palj – dvokrevetna soba s bračnim krevetom kojeg omeđuje baldakin, umotan u bijele zavjese koje se uzbudljivo spuštaju prema krevetu, a posebno se preporučuje zaljubljenim parovima. Sobu obogaćuje kamin i raskošno kupatilo s kadom.

Pijat – prostrani studio apartman za tri odrasle osobe, s potpuno opremljenom i moderno dizajniranom kuhinjom, klasičnom, antiknom blagovaonicom, kaučom koji se razvlači u bračni krevet dimenzije 200×160 cm i foteljom koja se razvlačenjem dobiva krevet 200×90 cm. Posebno se ističu originalni dijelovi i to prije 140 godina popločen pod s pločama teraco, dojmljiva restaurirana i obogaćena vanjska i unutarnja drvena stolarija s kovanim željezom na donjim prozorskim i vratnim otvorima.

Apartman Casetta Melon,

kamena kućica, samo jednim zidom naslonjena na susjednu, svega 14 m2 tlocrtne površine, razvedena na tri etaže, obiteljsko je nasljeđe, a stoljećima je služila, kao skromna nastamba za brojnu težačku obitelj Melon. U prizemlju je najčešće bio smješten magarac – tovar, nezamjenjiva pomoć zemljoradničkoj obitelji na strmo položenim poljima i prilagođen uskim i nepristupačnim uličicama Motovuna.

Apartman se sastoji se od:

Prizemlje

Kuhinja s blagovaonicom opremljena suvremenim kuhinjskim uređajima za pripremu i čuvanje hrane, te održavanje kvalitete zraka. Odnosno dvodijelne ostakljene restaurirane antikne vitrine i I malog stola s četiri stolice.

Sanitarni čvor nalazi se u malom prostoru sa prilagođenom tuš kabinom sa vodenom masažom i ostalim uređajima, grijana je i ventilirana a ima i stroj za pranje rublja.

Prvi kat

Dnevni boravak oporemljen je sa klupom i vitrinom, kaučem dvosjedom s mogućnošću pretvaranja u ležaj, niskim stolićem, televizorom i radio uređajem.

Drugi kat

Soba u potkrovlju namještena je bračnim krevetom, sa dva noćna ormarića stila Alt deutsch, toaletnim stolom sa stolicom, i ormarom.

Apartman je klimatiziran, sa ugrađenim telefonom i internetskom vezom.

 

Pogledano 516 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Nema povezanih oglasa