KONJIČKI CENTAR LIBERTAS

Bolč 134, Hrvatska

Web stranica

+385 98 472 227

} pon-pet: 09:00-17:00

O NAMA

Konjički klub „LIBERTAS“ osnovan je 1994. godine i bavi se organiziranjem turističko rekreativnog jahanja za djecu i odrasle, te konjičkim sportom. Tijekom godina centar djeluje na nekoliko lokacija u Hrvatskoj: u ljetnim mjesecima na jadranskoj obali u sklopu Zaton Holiday Resort u neposrednoj blizini grada Nina, a preko godine u Karlovcu i na ranču „Bolč“ u Bolču kod Farkaševca.

Uz rekreativno jahanje centar nudi organizirane ture terenskog jahanja, školu jahanja, pony konje za djecu vrtičke i školske dobi te rekreativno jahanje u terapeutske svrhe za djecu i osobe s invaliditetom i mnoge druge aktivnosti vezane uz konje. Klub se posebno orijentira na rad s mlađim članovima jer djeci i mladima ovaj sport ugrađuje pored psihofizičkih sposobnosti, samopouzdanje i odgovornost, poznavanje života oko sebe i u prirodi, a može ih odvesti u svijet jednog od najatraktivnijih sportova.

Škola jahanja

Ljubiteljima konja i konjičkog sporta bez prethodnih iskustava, a koji žele uživati u konjima i prirodi ili imaju natjecateljskih ambicija nudimo školu jahanja i to u nekoliko stupnjeva. U prvom stupnju jahač upoznaje konje, čišćenje, timarenje i opremu. Polaznici savladavaju osnove sportsko rekreativnog jahanja, a mogu biti starosti od 7-77 godina.

Za ambicioznije jahače postoje napredne grupe natjecateljskog jahanja, preponskog, galoperskog ili kasačkog sporta. Škola jahanja se odvija u grupama ili individualno, u trajanju ovisno o sposobnostima i ambicijama jahača.

Pony za djecu

Posebna atrakcija su mini pony konji koje mogu jašiti i najmanja djeca uz naše stručno vodstvo. Konji su izuzetno mirne naravi i strpljivi sa djecom, koja osim što mogu jašiti patuljaste konje, mogu se neprestano družiti s njima, hraniti ih, timariti te naučiti ponešto o životinjama s kojima nemaju često priliku sretati se u velikim gradovima.

Zaton “Beach Tour” na konjima

Riječi to ne mogu opisati. Kao što je to uvijek sa jahanjem kroz prirodu, ne postoje riječi, ni stil pisanja kojima bih vam mogla prenijeti kako nam je bilo. Dan je bio vjetrovit, more se pjenilo, u daljini se vidio Velebit. Teren je bio travnat i mekan, projahali smo kraj gradića Nina i nastavili po livadama i pašnjacima, spustili smo se do mora i nastavili kroz vodu pješčane plaže. More je od bure bilo mutno, a nebo olovno sivo. Konji su hodali kroz vodu, vjetar je šumio i sve je izgledalo kao da smo na nekom drugom mjestu, u nekoj drugoj zemlji i vremenu. Naravno, svemu jednom dođe kraj pa i našoj turi. Ipak, ostao je osjećaj zadovoljstva i ispunjenosti. Nama su za zimu ostale uspomene na jedno lijepo jahanje, imamo i fotografije koje nas podsjećaju na prekrasan doživljaj. Svakako vam preporučamo da i vi probate isto, ako do sada niste planirali, razmislite još jednom i navratite do Zatona, te isprobajte famoznu „Beach tour“.

PONUDA

  • BEACH TOUR
  • PONY ZA DIJECU
  • REKREATIVNO JAHANJE ZA DJECU I ODRASLE TE ZA OSOBE S POTEŠKOĆAMA U TERAPEUTSKE SVRHE
  • ŠKOLA JAHANJA
  • RANCH BOLČ

 

Pogledano 540 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Nema povezanih oglasa