RESTORAN- VINARIJA JOSIĆ

Planina 194, Zmajevac, Hrvatska

Web stranica

38531734410

} 09:00-19:00h

Gastronomski profil restorana je tradicionalne provenijencije ali s vrijednim intervencijama suvremenih trendova.
U ponudi se nalaze specijaliteti od riječne ribe kao što su perkelti, paprikaši, dimljena riba, te jela od mesa i mesa divljači pripremljeni na roštilju na drveni ugljen, pod pekom, na ražnju kao i neizostavni gulaši i čobanci. Sva jela se pripremaju pred očima gostiju.

Vina JOSIĆ dosada su okrunjena brojnim zlatnim medaljama za kvalitetu, te višestrukim nagradama za dizajn i potpuno originalan pristup opremanju boca vina etiketama na kojima se nalaze rijetke i ugrožene vrste ptica stanarica ovoga područja čiji su autori i realizatori akademska slikarica-grafičarka Sabina Ostojić i priznati fotograf i snimatelj Mario Romulić.
Objekt restorana i kušaonice vina su uređeni u tzv.eklektičkom stilu koji objedinjuje tradicionalne – rustikalne elemente sa suvremenim dizajnerskim rješenjima.
U sklopu RESTORANA VINARIJE JOSIĆ se nalazi i suvenirnica u kojoj će se moći kupiti autohtoni baranjski suveniri (vrhunska baranjska paprika u posebno dizajniranoj ambalaži, skulpture životinja od slame s potpisom akademskog kipara Nikole Fallera, autohtone baranjske kućice izrađene od keramike, te suvenire u vlastitoj produkciji čiji motivi kao i etikete na vinima, promoviraju park prirode KOPAČKI RIT.
Restoran je smješten u ambijentu takozvanog SURDUKA u idiličnom baranjskom selu Zmajevac
SURDUK – turski naziv za karakteristični usjek u brdu sa vinskim podrumima “Gatorima” ukopanim u zemlju u kojima je temperatura u svako doba između, za vino idealnih, 12 i 15 stupnjeva Celzija.
SURDUK inače predstavlja jedno od od najutentičnijih kulturno – povijesnih bogatstava ovog dijela Baranje.

RESTORAN
U Restoranu vinariji Josić se zasigurno može doživiti stotinama godina stara priča o baranjskim surducima, koja će u posjetiteljima oživotvoriti okuse tradicionalne baranjske kuhinje s naglaskom na vrhunsku kvalitetu svih pripremljenih jela. Poseban začin svemu dati će i brojna događanja koja će se održavati u prostoru restorana i kušaonice.
Tako se u restoranu može prisustvovati umjetničkim izložbama, redovitom glazbenom programu (tamburaška glazba, starogradska glazba i sl.), periodičnim koncertnim nastupima koji će se stilski kretati od world music –a pa sve do jazz-a, a osim navedenog moći će se uživati i u periodičnim posebnim gastro događajima kao što su Fišijada, Kulenijada, Dani starih hrvatskih jela, prezentacijama vina, pa čak i u tečajevima sommelierstva za amatere.
Restoran nudi i profesionalnu organizaciju vjenčanja, obiteljskih i poslovnih objeda, objeda za turističke grupe, te ostalih prigodnih proslava, a ukoliko želite sebi i svojim poslovnim partnerima i kolegama priuštiti rad u atmosferičnom i ugodnom ambijentu rado ćemo vam ponuditi i prostor za sastanke i prezentacije.

O BARANJI I VINU

U sjeveroistočnom kutu Hrvatske, između Dunava i Drave, do mađarske granice, nalazi se Baranja. Vinova loza se stoljećima uzgaja na Banovoj kosi, uzvisini koja se proteže u smjeru zapad istok duž cijele Baranje. Rimljani su “kosu” zvali Zlatnim brdom, ne po rudniku zlata, nego po “zlatnoj kapljici” koja je oduvijek tekla iz njenih obronaka. Vino je tada bilo posebno cijenjeno jer je služilo za okrepu i veselje. Vinogradi su živjeli i za turske vlasti i preživjeli su do današnjnih dana.
Obitelj Josić iz Osijeka 1999. godine u Baranji kupuje stari vinski podrum iz 1935. godine, dužine 42m. Obnavlja ga, ali zadržava tradicionalni izgled podruma i oprema ga suvremenom tehnologijom. Istovremeno kupuju cca 1,6 ha starih nasada vinove loze. Kvalitetna vina Josićevih proizvode se od autentičnih baranjskih sorti grožđa koja potječu iz njihovih vinograda na Banovoj kosi.
Ljubav, ambicija, entuzijazam i poduzetnički duh dovode i do prvih rezultata. Stižu i prve nagrade. Zlato, srebro i bronca na smotri vina “Slavin” 2002. za berbu 2001. godine, za sorte: graševina, sivi pinot i mješavina crnih sorti vina.
Zlatna medalja za kvalitetu graševine prošlogodišnje berbe te šampionska plaketa za dizajn etikete s ovogodišnjeg petodnevnog sajma “Gast 2004.”, održanog prošlog tjedna u Splitu, došle su u Baranju. U konkurenciji 365 izlagača iz Hrvatske, Italije, Mađarske, Slovenije, Makedonije, Srbije i Crne Gore te Bosne i Hercegovine, osvojila ih je Obiteljska vinarija Josić iz Zmajevca.

MENU: 

Na našem jelovniku možete pronaći različita autohtona jela iz baranjske regije. U nastavku možete pogledati detalje u proloženom cjeniku.

Pogledano 1613 put(a), 1 pregleda danas

Dodaj novi komentar

Slični oglasi

RESTAURANT AGAVA

014829826

Tkalčićeva ulica 39, Zagreb, Hrvatska

09:00-23:00h

Oznaka na karti

Mirno, suptilno mjesto gotovo skriveno u srcu Zagreba. Ovo je jedan od onih restauranta gdje ćete osjetiti privlačnost na prvi pogled: boje, glazbu, delicije.  Pročitaj više »

IZLETIŠTE I RESTORAN – MEĐIMURSKI DVORI

+38540 856 333

Ulica Vladimira Nazora 22, Lopatinec, Hrvatska

pon-ned: 08:00-22:00

Oznaka na karti

Izletište Međimurski dvori smješteno je u samom srcu Međimurske županije, u živopisnom mjestu Lopatinec, svega 6 km udaljenom od Čakovca.  Pročitaj više »

LA CONCHA MEKSIČKI RESTORAN

+38599 225 0002

Quarantotta ulica 16, Rovinj, Hrvatska

pon-ned: 18:00-01:00

Oznaka na karti

Meksički smo restoran u Rovinju koji nudi drugačiji i novi izbor, te veseliji pristup u istarskoj gastronomskoj sceni.  Pročitaj više »